strada observatorului

Se desființează toate parcările de pe Observatorului

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că vor fi luate măsuri pentru decongestionarea traficului pe strada Observatorului. Astfel, o primă măsură va fi eliminarea tuturor locurilor de parcare, iar cei care au parcare cu abonament vor primi locuri pe alte străzi.

”Am stabilit noi reglementări de circulație pe strada Observatorului, o stradă extrem de circulată. Acolo au fost 108 locuri de parcare, dintre care 67 de abonamente. Acest lucru înseamnă cu doar 67 de locatari de pe strada Observatorului au cerut abonamente pentru parcare. Din acest motiv vom desființa toate locurile de parcare de pe strada Observatorului și vom crea 67 de locuri de parcare pe alte străzi. Aceste locuri vor fi pentru cei care au avut loc de parcare în mod legal. Dorim astfel ca strada Observatorului să fie folosită la patru benzi de circulație, două pe sens”, a declarat viceprimarul.

Concurs de soluții pe strada Observatorului pentru implementarea benzilor dedicate transportului în comun

”Vom demara un concurs de soluții pentru strada Obervatorului în vederea implemntării unor linii dedicate transportului în comun. Ampliza străzii Obervatorului este între 14 și 22 de metri. Avem și trotuare de 4 metri, suficient de largi. Un concurs de soluții va da soluții moderne și care să poată fi implementate. Ne dorim să facem linii pentru biciclete care să fie legate și de restul orașului, fiind o zonă intens folosită de studenți”, a declarat Tarcea.

Tot pentru a veni în sprijinul studenților se va realiza un parking pe strada Hașdeu.

”Tot pentru decongestionarea traficului vom amenaja un parking pe strada Hașdeu. Acesta este în fază de proiectare și execuție. Până la sfârșitul anului vor fi finalizate proiectul tehnic și autorizația de construire, iar în primăvară va demara construcția efectivă. Acest parking va avea 350 de locuri de parcare”, a declarat Dan Tarcea.

Citește și:

Parking și spații verzi, amenajate pe Gheorghe Dima

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare