ludovic orban

Orban respinge ideea renunțării la mască de către elevii din scenariile verzi

Premierul Ludovic Orban afirmă că nici el, nici miniștrii pe care îi conduce, nu sunt de acord cu renunțarea la mască, chiar dacă elevii sunt în scenariul verde. Premierul a mai explicat că măsura cea mai sigură pentru împiedicarea răspândirii virusului rămâne purtarea măștii.

„Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere”, a afirmat Ludovic Orban.

„E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional. Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit, dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii”, a explicat Orban, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii