Oficial Parcul Feroviarilor este al Primăriei Cluj-Napoca. Să înceapă modernizarea!

După o lungă perioadă de așteptare, Parcul Feroviarilor ajunge în sfârșit în administrarea Primăriei Cluj-Napoca. Acum există cadrul legal pentru ca acest parc să fie modernizat.

„Se aprobă transmiterea unui teren, aferent Parcului Feroviarilor situat în Cluj-Napoca din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei de Căi Ferate CFR SA în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca în vederea includerii în programul de reabilitare și modernizare, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local”, potrivit Hotărârii de Guvern

Orășelul Copiilor

Primarul Emil Boc a declarat că așteaptă ca Guvernul să aprobe trecerea Parcului Feroviarilor în subordinea Primăriei, ulterior urmând să fie demarate lucrările pentru a-i reda parcului farmecul de altă dată.

”Parcul Feroviarilor este încă proprietatea Guvernului României, prin Ministerul Transporturilor. Sper ca Guvernul Grindeanu să pună pe ordinea de zi într-o ședință cât mai apropiată trecerea Parcului Feroviarilor în administrația noastră. Noi am făcut toate demersurile necesare, un an de zile am avut corespondență, am pregătit documentații cadastrale, tehnice, inventariere. Ulterior vom organiza un concurs de soluții și să îl amenajăm. Mi-aș dori ca acolo în timpul iernii să refacem Orășelul Copiilor. Am fost de câteva ori pe vremuri și era un parc minunat pentru copii și era o splendoare să mergi acolo iarnă. Cred că putem să îi dăm parfumul de altă dată, dar pentru asta trebuie să îl avem în proprietate. Suntem criticați pentru că este în paragină, murdar, dar noi nu putem interveni cu lucrările deoarece nu este proprietatea noastră”, a declarat primarul Emil Boc.

Parcul cu trenuleț

Parcul Feroviarilor a intrat in patrimoniul C.F.R. – S.A. prin Decizia nr. 416/10.01. 1989, emisă de Consiliul Popular al județului Cluj, fiind utilizat pentru diverse activități (programe artistice, orășelul copiilor, etc.).

Începînd cu anii ’60 a fost transformat treptat în zonă de agrement şi a devenit cunoscut drept parcul cu trenuleţ. Ulterior a fost preluat de către patronul echipei de fotbal CFR Cluj care a dorit să realizeze o bază sportivă, însă proiectul a fost abandonat după ce ecologiștii s-au opus, parcul fiind parte a monumentului istoric „Ansamblului Urban Centrul Istoric al oraşului Cluj,

În ultimii ani datorita neutilizării parcului s-au produs deteriorări atât ale construcțiilor cât și a spatiilor verzi, incinta parcului fiind poluată cu diverse deșeuri.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii