O stradă din Cluj nu poate fi asfaltată pentru că sunt cereri de retrocedare

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primăria Cluj-Napoca se confruntă cu o problemă mai puțin întâlnită. Strada Șesului din cartierul Plopilor nu poate fi asfaltată deoarece există cereri de retrocedare pentru porțiuni din acea stradă.

”Strada Șesului are o particularitate. Acest demers este făcut încă de anul trecut. Indicatorii tehnico-economici sunt votați de trei ani. Problema este de revendicare. Sunt anumite topografice care sunt revendicate și care se întretaie cu strada Șesului. Nu aș vrea să facem o lucrare de 100 de metri asfaltare, 20 de metri neasfaltare, 50 de metri asfaltare, 10 metri neasfaltare. Suntem în procedură de a rezolva aceste revendicări pe strada Șesului, sunt două topografice care sunt revendicate acolo și care ne încurcă. Este greu de poziționat acele două topografice deoarece discutăm de o porțiune de 500 de mp din 30 de hectare. Este foarte greu să poziționezi având în vedere că sunt foarte multe blocuri acolo. Din expertiza noastră, din nefericire au fost anumite instanțe care au retrocedat domeniul public, trotuare și alei”, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

Tarcea recunoaște că situația de pe strada Șesului este un dezastruoasă, dar dă asigurări că municipalitatea lucrează la rezolvarea problemelor juridice care să permită demararea lucrărilor de reabilitare.

”Am trecut pe strada Șesului, știu situația dezastruoasă. Sunt niște plăci de beton denivelate iar în momentul când plouă se face lac pe strada Șesului deoarece toate străzile din zonă sunt renovate. Această stradă este în atenția noastră și facem eforturi pentru a reabilita strada”, potrivit lui Tarcea.

De-a lungul timpului, clujenii au făcut mai multe sesizări, mai ales că indicatorii tehnico-economici au fost aprobați încă din 2014.

”Vă invităm sa circulați, cu mașina personală pe str. Șesului, din cartierul Plopilor. Dacă veți fi mulțumit de starea carosabilului, nu va mai rugam nimic”

”Avem trimise câteva sesizări despre starea proastă a străzii. La nici măcar una nu am primit răspuns. Găsim pe site-ul Primăriei si HCL nr.180/28.04.2014 prin care este aprobata reabilitarea străzii Șesului !”

”Strada Șesului arată ca după al doilea război mondial. De când m-am născut nu a fost niciodată asfaltat. Oare nepoții mei vor vedea si strada asta renovată?”

”Carosabilul de pe str. Șesului se află într-o stare foarte proastă. Conform HCL Cluj-Napoca nr.180 din 28.04.2014 (o găsim pe site-ul Primăriei), modernizarea străzii noastre a fost aprobată, având ca durată de realizare: 6 luni. Au trecut 3 ani și strada se degradează tot mai tare. Ne puteți comunica un calendar REAL in care se poate reabilita si asfalta aceasta stradă, având în vedere că toate celelalte străzi/alei din cartierul Plopilor sunt reabilitate”.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău