o familie o casa

Programul ”Prima Casă”, înlocuit cu programul ”O familie, o casă”

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a declarat că proiectul ”Prima casă” ar putea fi înlocuit de un nou proiect, ”O familie, o casă”.

“Acest nou program social se adresează distinct familiilor şi are o serie de avantaje suplimentare faţă de programul Prima Casă. Românii vor beneficia de programul “O familie, o casă” prin contractarea de credite garanatate de stat sau prin obţinerea unei prime de la stat pentru achiziţia de locuinţe noi direct de la dezvoltatori”, a spus ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, pptrivit MEDIAFAX.

Prin acest nou pogram statul va putea garanta 80% din valoarea creditului, față de programul Prima Casă unde statul garantează doar 50% pentru locuințe noi și 40% pentru locuințe mai vechi de 5 ani.

Limita maximă a creditului poate fi de până la 570.000 de lei, aproximativ 120.000 de euro. Avansul este propus a fi între 5 şi 10% din suma solicitată. Locuinţa trebuie să aibă minim două camere şi o suprafaţă totală care să nu depăşească 100 de metri pătraţi. Dobânda este fixă, de 5,5% pe an, pe toată durata creditului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare