Noul Spital de copii, blocat de lipsa unui teren

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Președintele Consiliului județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că nu au reușit să identifice un teren potrivit pentru a putea demara proiectului noului Spital monobloc de Copii.

Spitalul pentru copii, o prioritate

Alin Tișe a declarat în nenumărate rânduri că locația unde funcționează acum Spitalul de copii este revendicată, drept urmare nu se pot face investiții pentru modernizarea clădirilor.

”Nu avem teren pentru Spitalul de Copii, dar avem discuții cu USAMV pentru anumite terenuri pe care deține, înspre centură și înspre intravialn. Din păcate nici cu ajutorul Ministerului nu am reușit să găsim o soluție. Nu am găsit nici la nivelul Primăriei un teren de 4 ha care să se preteze pentru o astfel de investiție. Avem nevoie de un teren care să fie la periferie, să aibă acces rapid la centuri, să nu aglomerăm orașul și mai mult. Îmi mențin părerea că este o prioritate un spital monobloc de copii deoarece altfel, chiar dacă nu mâine ci peste 15 ani, Clujul va avea nevoie și va fi târziu. Ne zbatem să găsim o soluție potrivită și într-un număr de ani să îl putem construi să nu ajungem la situația în care să dăm clădirile la revendicator să nu mai putem rămâne nici în chirie. Acele clădiri nu vor mai corespunde din punct de vedere al securității și siguranței pentru bolnavi, fiind clădiri revendicate nu se mai pot face lucrări de investiții”, a declarat Tișe

Clădirea Spitalului de Copii este în proces de retrocedare

Alin Tișe avertizează asupra faptului că în curând clădirea de pe strada Moților în care funcționează Spitalul de Copii va deveni improprie, deoarece acolo nu se pot demara lucrări de modernizare, fiind în curs de retrocedare.

”Problema Spitalului de Copii va deveni extrem de urgentă la un moment dat pentru că procesele se vor termina, vom avea de plăti sume mari pentru chirii și nu vom putea moderniza.  Dincolo de chirie este vorba că acele spații vor ajunge într-o situație de degradare atât de mare, astfel încât nu vor mai putea funcționa ca și spital. Noi nu putem face într-o clădire revendicată investiții, putem face doar igenizări și reparații curente. Vom ajunge ca acele spații să nu mai fie propice pentru un spital. Din acest motiv este bine să anticipăm din timp, să încercăm să rezolvăm cât putem această problemă.   Dincolo de faptul că funcționează în 14 locații distribuite în tot orașul, există și o problemă de revendicare și a imposibilității de a efectua lucrări de modernizare la clădirea de pe Moților unde atât terenul cât și corpurile de clădire sunt revendicate„ a declarat Alin Tișe

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău