PSD Cluj, petiție pentru un nou Spital monobloc pentru Copii

PSD Cluj lansează o petiție în vederea adunării de semnături pentru realizarea unui nou Spital Monobloc pentru Copii.

”Necesitatea construcţiei unui nou SPITAL MONOBLOC pentru COPII, în Cluj-Napoca, se datorează faptului că, în prezent, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 imobile din oraş, cu o distanţă medie de aproximativ 4 km între ele.  Recent, Alin Păunel Tişe a anunţat că Spitalul de Copii de pe Moților va fi modernizat și extins după ce instituţia a câștigat procesul de revendicare pentru clădirile care găzduiesc spitalul pe strada Moților. A temporizat construcţia noului SPITAL MONOBLOC pentru COPII în Cluj-Napoca, fără să prezinte un calendar coerent în privinţa construcţiei spitalului monobloc. Alin Tişe nu trebuie să fugă de responsabilitate prin anunţul modernizării clădirii de pe Moţilor care are un grad de uzură ridicat”, este motivația celor de la PSD Cluj.

Anterior, președintele Consiliului județean Cluj anunțase că începând de anul viitor vor demara lucrările de extindere și modernizare la clădirea Spitalului de Copii de pe Moților. Pentru un nou Spital monobloc se caută teren.

Acest lucru este posibil acum după ce a fost câștigat procesul privind revendicările. În ceea ce privește noul Spital monobloc pentru copii, Consiliul județean așteaptă să găsească un teren potrivit, în caz contrar se va trece la expropieri. Mai mult, Tișe a subliniat că dacă autorităților județene li se va permite să realizeze Spitalul Regional, noul Spital de Copii va putea fi realizzat pe aceiași locație.

Se pare că cele două partide politice importante din județ, PNL și PSD se bat în adunarea de semnături. În timp ce PNL Cluj adună semnături pentru Spitalul Regional de Urgență, PSD Cluj adună semnături pentru Spitalul monobloc pentru Copii. De altfel, această a fost și sugestia venită de la București. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a sugerat lui Tișe să lase Spitalul regional în seama Guvernulu și să se ocupe de Spitalul de Copii.

LINK PETITIE>>> https://www.petitieonline.com/un_nou_spital_monobloc_pentru_copii_in_cluj-napoca#form

Citește și:

Latest articles

Related articles