Municipalitatea clujeană intră în secolul 21

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea are în lucru mai multe aplicații menite să îmbunătățească relația dintre administrația locală și cetățeni.

”Lucrăm la două aplicații și la o procedură de digitalizare ce va intra în vigoare în jurul datei de 1 martie. Procedura de digitalizare va aduce îmbunătățiri în relația cetățenilor  cu administrația locală în sensul utilizării semnăturii electronice pentru eliberarea anumitor documente.  Suntem în faza finală de elaborare a acestui proiect la care lucrăm de peste două luni de zile și va fi foarte eficientă. Alte două aplicații se referă la locurile de parcare și la sesizarea problemelor  de către cetățeni. Ne pregătim ca toate sistemele online de sesizare să fie făcute doar pe site-ul Primăriei. Imediat ce cetățeanul trimite o poză sau sesizare, aceasta ajunge imediat la direcțiile de specialitate. Se va scurta timpul de răspuns pentru cetățean. Tot în acest context, în perioada 13-14 iunie va avea loc, pentru prima dată în Europa de Est,, conferința inovării, va pune Clujul pe harta inovării”, a declarat Emil Boc

Impozite plătite prin intermediul ghișeului online

Modalitatile de plata a taxelor si impozitelor locale puse la dispozitie de Primaria Cluj-Napoca sundt; irect la ghiseele institutiei numerar sau cu card bancar; online, pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro sau pe www.ghiseul.ro sau online, cu ajutorul codului QR de pe instiintarea de plata a impozitelor.

Contribuabilii persoane fizice si juridice pot solicita inregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de incasare a impozitelor si taxelor locale (parola de acces este confidentiala). Informatii privind procedura si actele necesare se gasesc pe site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro, ).

Începând din 2017 impozitele și taxele locale se pot plăti și prin metoda nou, ghișeul.ro. este o modalitate pe care o punem la dispoziția clujenilor pe lângă metodele existente deja, online pe site-ul instituției, sau prin QR code primit pe înștiințarea de plată.

Aplicație pentru localizarea locurilor libere de parcare

Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea are în lucru o aplicație care va permite cetățenilor să vadă câte parcări libere sunt în parkingurile cu barieră din oraș.

”Lucrăm la o aplicație smartphone pentru sistemele Android și IOS care vor cuprinde toate parkingurile cu barieră din oraș, precum este parkingul de la Primăriei, cel din Piața Mihai Viteazu, parkingul din Piața Unirii, parkingurile de la Polivalentă sau de la stadion. Prin intermediul acestei aplicații cetățenii vor putea vedea de pe telefon locurile de parcare libere din zona centrală. În orice moment al zile clujenii pot vedea numărul de locuri libere din fiecare parking. Pregătim de asemenea și faza a doua a acestui proiect prin includerea și parcărilor aflate pe străzi”, a declarat Emil Boc

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău