strada buna ziua

Modernizarea străzii Bună Ziua va demara în primăvară

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că în urma discuțiilor avute cu reprezentanții CNAIR, strada Bună Ziua va intra în administrarea municipiului în primele luni ale anului viitor, urmând apoi să înceapă lucrările de modernizare.

”A trecut un an de când am cerut Ministerului Transporturilor să ne dea strada Bună Ziua. Acum două săptămâni am avut o întâlnire cu domnul director Băluță și am reușit să facem pași importanți pentru această stradă. Urmează ca CNAIR să cadastreze această stradă, urmând ca după aceea să ne-o predea noua. Dacă lucrurile se vor întâmpla așa cum au fost discutate, până la sfârșitul lunii ianuarie, mijlocul lunii februarie să avem Hotărârea de Guvern prin care această stradă ajunge la municipiu. Ulterior urmează să demarăm investițiile propuse în zona respectivă”, a declarat Tarcea.

Strada Bună ziua va fi lărgită

Municipalitatea a organizat o dezbatere publică privind modul de reorganizare a străzii Bună Ziua. În acest moment proiectul este blocat deoarece se așteaptă trecerea străzii din proprietatea Companiei Naționale de Drumuri în proprietatea municipiului.

”Strada Bună Ziua este într-un proces de reorganizare. A fost și o dezbatere publică. Acolo vor fi trei benzi de circulație plus piste de biciclete și trotuare. În momentul de așteptăm să primim strada deoarece se află în administrarea Companiei de drumuri. Ministerul Dezvoltării a dat avizul, de aici a ajuns la alte două ministere, Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției pentru avize. După primire și acestor două avize, se va ajunge la Guvern unde printr-o Hotărâre de Guvern strada va trece în administrarea municipiului. În momentul în care vom avea administrarea străzii sunt pregătiți să trecem la următoarea etapă”, a declarat viceprimarul Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare