Acasă Administrativ Ministrul Sănătății a prezentat proiectul și costurile viitorului Spital Regional

Ministrul Sănătății a prezentat proiectul și costurile viitorului Spital Regional

spital Regional

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății a fost prezentă la Cluj pentru a pune bazele viitorului Spital Regional de Urgență. Acesta va costa 500 de milioane de euro și va fi finalizat până în 2023.

”În ultimele șase luni s-au făcut pași foarte importanți. O spun reprezentanții Băncii Europene de Investiții care finanțează consultanța. Poate cel mai important pas a fost definirea acestui spital și definirea structurii medicale. Valoarea totală a construcției și a proiectării este de 377 de milioane de euro. Consultanții au prezentat azi proiectul în integralitatea lui. Pentru a putea acoperi consturile cu utilitățile, (vor fi suportate de autoritățile locale, pentru a putea asigura trainingul)pentru trainingul personalului și pentru a putea asigura inclusiv reorganizarea fostelor clăridiri ale Spitalului județean, costurile totale sunt 500 de milioane de euro. Acestea sunt costurile în integralitatea lor pentru ca proiectul să devină funcțional”, a declarat Pintea.

Spitalul județean de Urgență devine Spitalul Regional

Actualul Spital Clinic județean de Urgență va deveni Spitalul Regional, exceptând câteva secții. Având în vedere că este vorba de un concept nou, personalul va trebui să fie instruit.

Citește mai multe detalii:

Pintea: Costurile totale ale Spitalului Regional din Cluj sunt 500 de milioane de euro

Exit mobile version