Pata Rât

Ministrul Mediului: Niciun depozit de deșeuri din Cluj nu este conform

Ministrul Mediului Gabriela Gavrilescu a făcut o vizită la depozitul de deșeuri de la Pata Rât. În acest contest Gavrilescu a declarat că în județ nu există niciun depozit conform și gunoaiele Clujului s-au plimbat în toată țara.

„Niciun depozit din judeţul Cluj nu este conform, sunt şase şi toate neconforme. Deşeurile din judeţul Cluj s-au plimbat prin toată ţara, la Alba, la Bihor, la Odorheiul Secuiesc, oriunde dar numai depozitarea lor într-un depozit conform nu s-a făcut”, potrivit lui Gavrilescu

Ministrul a declarat că vor face verificări în fiecare lună să vadă cum evoluează lucrările la CMID.

”Sunt foarte întârziaţi cu punerea în aplicare a SMID-ului au avut bani din fonduri euopene pentru perioada 2007 – 2013, proiect care s-a fazat, nu s-a finalizat. Depozitul ar trebui să finalizat în 2020. Le voi face astăzi grafic de lucrări celor de la Consiliul Judeţean Cluj şi vom veni în fiecare lună, alţii au făcut absorbţii de sute de milioane de euro, acesta de ce nu se poate face? De ce să punem sănătatea populaţiei în pericol? De ce nu sunt în stare responsabilii de aici, începând de la Primăria Cluj-Napoca şi de la CJ Cluj? Este inadmisibil. Să vedem dacă plouă cum toate deşeurile sunt în stradă. Clujul are situaţia cea mai grea, cea mai urâtă şi nu ştiu ce judeţ o să îşi mai permită să primească deşeurile din judeţul Cluj”, a spus Gavrilescu.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii