laura codruta kovesi

Ministrul Justiției cere revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de șef al DNA

Ministrul Justiței, Tudorel Toader, deschide procedură de revocare pentru procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Motivel principale ale acestei decizii sunt criticile vehemente aduse de șeful DNA pentru modificări legislative dovedite constitutionale, afirmații care au afectat imaginea României, incercarea de a obtine condamnări cu orice pret, exces de autoritate, comportament discretionar, contestarea deciziilor CCR.

Toader a prezentat sunt un număr de 20 de puncte care prezintă 20 de categorii de acte şi fapte, reţinute în perioada februarie 2017-februarie 2018, motivele pentru care a decis revocarea șefei DNA.

”Am reţinut o situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţile publice. Într-un singur an au fost înregistrate 3 conflicte în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consituţional. Au fost exprimate critici vehemente cu privire la propuneri de modificare legislativă, propuneri care s-au dovedit a fi constituţionale. Afirmaţiile sunt fără precedent, au afectat imaginea României. . Încercarea de a obţine condamnări cu orice preț, în condiţiile în care s-a afirmat că trebuie să venim cu dosare importante, să ajungem la miniştri. Anchetarea Ordonanței 13, declanşarea unei ample anchete penale care s-a concretizat prin descinderi la Ministerul Justiţiei, prin ridicare de acte, audierea unui număr mare de funcţionari, sceretari de stat şi miniştri a creat o stare de tensiune, creând premisele unui blocaj Lipsa de reacţie în verificarea activităţii profesionale şi conduitei unor procurori: DNA Ploieşti”, potrivit Ministrului.

Toader a realizat un adevărat spectacol înaintea acestui anunț, i-a așezat pe jurnaliști în sală, a refuzat să se urce pe podium și a prezentat un raport stufos de 36 de pagini, refuzând să se oprească, în ciuda încercărilor jurnaliștilor de a obține informații suplimentare. La final, Toader a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor și a declarat că după ce propunerea de revocare va fi analizat va organiza o conferință de presă.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare