Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vizitat zonele afectate de furtună din Huedin

Ministrul Carmen Dan a vizitat localitatea Huedin din județul Cluj, unde furtuna a desprins părți din acoperișul spitalului, dar și bucăți din acoperișul unei școli.

Două persoane din Huedin au suferit accidentări în urma furtunii care a rupt mai mulți copaci, însă acestea nu au fost grav rănite, fiind externate după acordarea primului-ajutor medical.

După ce a vizitat spitalul și școala din localitate, ministrul de interne a solicitat prefectului ca în 24 de ore să transmită o primă evaluare a pagubelor de la aceste obiective, astfel încât aceasta să stea la baza fundamentării hotărârii de guvern care va fi emisă pentru sprijinirea refacerii obiectivelor socio-economice afectate după furtunile de duminică.

Totodată ministrul Carmen Dan a atenționat că astfel de fenomene de mare intensitate și care apar foarte rapid, impun o capacitate de mobilizare pe măsură din partea tuturor structurilor MAI, dar și o bună comunicare între acestea.

Ministrul a exemplificat, astfel, modul cum a decurs operațiunea de salvare a două grupuri blocate noaptea trecută pe Valea Drăganului din județul Cluj. În jur de 50 de persoane, constituite în trei grupuri, au fost blocate azi-noapte pe un drum forestier din cauza căderilor unor arbori, însă până dimineață, cu sprijinul angajaților MAI, toate au ajuns în zone sigure.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii