Mihai Viteazu rămâne cea mai neatractivă piață a Clujului

În cadrul dezbaterilor privind bugetul,  a fost atins un subiect sensibil și discutat de mult timp: amenajarea Pieței Mihai Viteazu. Societatea civilă a cerut includerea acestui obiectiv printre prioritățile municipiului.

Concurs de soluții în 2012

În 2012 primarul Emil Boc anunța realizarea unui concurs de soluții în vederea modernizării Pieței Mihai Viteazu. Ordinul Arhitecților a realizat tema de proiectare privind concursul de soluții, iar cuantumul premiilor a fost apoi aprobat în Consiliu local în 2013. Arhitecții propuneau modernizarea și zonelor adiacente Pieței.

”Am agreat propunerea OAR, ca modernizarea să nu se rezume doar la scuarul din faţa statuii, ci să se extindă, şi să aibă în vederea mai multe aspecte, precum cel de modernizare urbană, integrarea Canalului Morii, utilizarea malurilor Someşului, traficul, în special din intersecţia centrală Piaţa Mihai Viteazul, chiar rediscutarea transportului în comun din zona pieţei”, specifica la acea vreme primarul Emil Boc. Între timp s-a așternut liniștea peste acest proiect.

Proiectul stă pe loc din cauza parkingului subteran

Primăria a încheiat un contract cu o firmă din Portugalia pentru realizarea unui parking subteran, însă proiectul este în pericol de a nu fi realizat, deoarece în zonă se află o magistrală de apă.

În Piața Mihai Viteazul suntem blocați cu proiectul de modernizare, întrucât este in lucru un proiect de a realiza un parking subteran sub statuia lui Mihai Viteazul, împreună cu o firmă din Portugalia. Proiectul este blocat întrucât acolo a apărut o problemă tehnică, a apărut o conductă, o magistrală de apă și care a determinat modificarea proiectului, iar acum se fac analize daca se mai poate realiza parkingul” a declarat Emil Boc

Primăria se luptă în instanța cu firma ce trebuia să facă parkingul

Primarul Emil Boc a menționat faptul că nu poate fi demarat proiectul de modernizare a Pieței Mihai Viteazu deoarece se află în proces cu firma portugheză ce se angajase să realizeze parkingul subteran.

”Piața Mihai Viteazu e o durere a noastră de vreo doi ani de zile. Suntem în instanță cu firma portugheză ce trebuia să realizeze parkingul subteran. Firma nici nu renunță la proiect, nici nu merge mai departe. Este titularul concesiunii, iar după ce s-a descoperit acea magistrală de apă i s-a dat o altă bucată de teren pentru realizarea parkingului. Ei spun acum că nu mai pot realiza parkingul deoarece îi costă prea mult. Am oferit alternative de a găsi o soluție, dar ne-au acționat în instanță. Nu putem renunța la proiect pentru că vom pierde procesul și nici nu putem executa lucrări de modernizare pentru ca apoi să spargă toată zona pentru a face parkingul.  Vom face măcar lucrările elementare care nu sunt de investiții, până când se tranșează într-o formă sau alta această situație. Am ținut cont de solicitările lor, dar au pierdut finanțatorul iniția cu care veniseră în concesiune. Nici nu ar face nici nu s-ar lăsa de contract, încercând să obțină resurse financiare pe seama instituției noastre. Piața Mihai Viteazu arată într-un fel care nu ne face cinste”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii