Mihai Seplecan: Premierul Victor Viorel Ponta a fost notificat oficial să respecte legea și să stabilească data alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Cluj

“Având în vedere faptul că cei din Partidul Social Democrat sunt specialiști în a trage de timp pentru a nu aplica legea sau a o fenta pe ici, pe colo, în părțile ei esențiale, azi, 13.11.2014, prin Adresa nr. 982/13.11.2014, l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta să respecte Legea și să stabilească data alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, funcție vacantată prin demisia fostului președinte, Horea Uioreanu.
Prin Notificare am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.
Conform prevederilor Legii, alegerile trebuie organizate în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului de 10 zile în interiorul căruia ordinul Prefectului care a constatat încetarea de drept a mandatului poate fi atact în instanță de către președintele demisionar. Intervalul a trecut, fără a fi contestat ordinul Prefectului. De asemenea, fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004).
Având în vedere situația legală clară și explicită, sper ca premierul Victor Viorel Ponta să aplice legea, așa după cum o clamează public. Aceasta pentru a nu fi nevoiți să-l acționăm în judecată în Contenciosul Administrativ pentru a-l obliga să respecte principii constituționale ale statului de drept.” comunicat preşedintele executiv ACL, Mihai Seplecan.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii