Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la SIE

Directorul Serviciului de Informații Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a demisionat.

Demisia acestui a fost deja acceptată de preșdintele Klaus Iohannis.

MRU a fost numit în funcția de director al SIE în 7 iulie 2014 și se afla la cel de-al doilea mandat.

El a mai deținut această funcție și între anii 2007-2012, iar între anii 2004-2007 a fost ministru de externe al României. A fost prim-ministru al Guvernului României între 9 februarie 2012 și 7 mai 2012.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a menționat depsre demisie lui Mihai Răzvan Ungureanu că speră să nu fie un război politic subteran.

”O demisie e o demisie şi nu o comentez! Sper ca acest act să nu facă parte dintr-un război politic subteran. E foarte important ca serviciile de informaţii să nu fie implicate în lupta politică”, a scris Dragnea pe Facebook. El a precizat că a luat act de demisie din presă.

”Opinia publică din România trebuie să ştie care au fost motivele reale care au dus la această demisie din partea domnlui Mihai Răzvan Ungureanu. Dacă au fost motive strict personale, atunci e în regulă, dar dacă au fost alte motive, care ţin de buna funcţionare a acestui serviciu atunci Comisia de control a SIE ar trebui să fie informată, pentru că e vorba de o instituţie importantă a statului”, a adăugat liderul social-democrat.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.