Medicii de familie primesc bani de la Guvern pentru fiecare pacient infectat cu coronavirus. Decizie luată în urma faptului că asimptomaticii și cei cu simptome ușoare stau în casă

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Pacienții asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi moniorizați de către medicii de familie, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă în urma deciziei de joi a Executivului. Pentru faptul că medicii de familie vor avea „grijă” de acești pacienți, vor primi suma de 105 lei.

Totodată, la nevoie, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale. Astfel, pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitale pentru a face acele servicii medicale de radiografie şi pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus şi perioada de izolare care le-a fost indicată.

Dancă îi roagă pe toţi medicii de familie să fie alături de toţi colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecţiilor cu coronavirus şi să ajute în special în ceea ce priveşte această zonă a pacienţilor asimptomatici.

„Practic, pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Ionel Dancă.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău