Material video cu românul răpit în Burkina Faso

Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea la data de 31 octombrie 2016 a unui material video cu cetățeanul român Iulian Gherguț. În prezent se fac verificări privind autenticitatea înregistrării. Având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze.

Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spațiul public se înscrie în tiparul obișnuit al situațiilor de acest gen.

Celula de criză interinstituțională lucrează în regim de permanență pentru gestionarea situației.

Cetățeanul român Iulian Gherguț a fost răpit pe data de 4 aprilie 2015, de membri ai grupării teroriste al-Mourabitoune, în Burkina Faso. Iulian Gherguț a apărut într-o nouă înregistrare video în care cere ajutorul guvernului român.

Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso, convocată la data de 4 aprilie 2015 (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială), este constituită conform ‘Metodologiei de comunicare și acțiune pentru instituțiile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de atacuri teroriste în care sunt implicați cetățeni români aflați în afara teritoriului României’ (aprobată de ședința CSAT din 3 iulie 2013).

Împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român. Fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii