amenajare zona centrala

Mașinile, alungate din centru. Mai mult spațiu pietonal în zona centrală din Cluj

Primăria propune modernizarea a patru străzi din zona centrală a orașului:Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Pușcariu și Emile Zola.

Prin acest proiect se mărește spațiu pietonal, apar piste de biciclete și mai mulți arbori plantați.

Proiectele propun creșterea spațiului pietonal, modernizarea iluminatului public cu tehnologie led, plantarea unor aliniamente de arbori, infrastructură pentru biciclete și spații pentru terase.

Se elimină parcările de pe străzile Sextil Pușcariu, Emile Zola și Tipografiei

Primăria continuă proiectele prin care traficul auto este eliminat treptat din zona centrală. Astfel parcările de pe străzile Sextil Pușcariu, Emile Zola și Tipografiei vor fi desființate. Locuitorii din această zonă sunt nemulțumiți de decizia luată de municipalitate, deoarece nu le oferă alternative pentru a-și parca mașinile.

Arata foarte frumos si cred ca toti ne dorim modernizarea acestor strazi. Totusi, noi cei care locuim in zona, unde vom putea parca? Pe aceste cateva stradute aveam aceasta posibilitate si nu vad nici o alternativa propusa. Doriti sa dispara cu totul parcarile din zona centrala, lucru care nu este viabil decat pe arterele comerciale, daca tot ne ‘comparam’ cu marile orase europene”, potrivit unui clujean.

Bandă dedicată transportului în comun pe strada Regele Ferdinand

O altă modificare importantă vizează strada Regele Ferdinand. Astfel, banda de circulație dinspre Gară spre Piața Unirii va deveni bandă dedicată transportului în comun. De asemenea, se vor lărgi trotuarele și vor fi amenajate piste pentru biciclete.

“Prin închiderea laturii de vest a Pieţei Unirii, transportul cu autoturisme pe banda dispre gară spre Piața Unirii devine inutilă, așa că s-a decis ca banda de acum să fie doar pentru autobuze. Prin reorganizarea traficului se câștigă pista pentru biciclete pe ambele părți și bandă dedicată pentru autobuze”, potrivit arhitectului Vlad Rusu.

De asemenea, va fi reamenajată zona din fața magazinului Central și piațeta de la Cec Bank. Municipalitatea a anunațat că lucrările ar urma să demareze în vara anului viitor.

Citește și:

După 7500 de mașini ridicate, încă se parchează haotic în centru

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare