masini

Primăria nu face față să ridice numărul mare de mașini abandonate din Cluj

Primarul Emill Boc e nemulțumit de faptul că odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare România a devenit un cimitir de mașini.

”În județul Cluj au fost verificate 1418 vehicule din care 36% erau neconforme, iar 65 de mașini prezentau pericol iminent de accident. Aceasta mi se pare o mare problemă. Eu am tras un semnal de alarmă de multă vreme. Sunt tot felul de vehicule care ne iau toate spațiile disponibile și se crează scandaluri între vecini. Nimeni nu ne întreabă pe noi administrația locală când cineva își cumpără a doua, a treia sau a patra mașină. Această situație a apărut odată cu eliminarea iresponsabilă de către guvernanți a timbrului de mediu. Acest lucru a generat aglomerația uriașă din marile orașe. Consider că a fost o uriașă greșeală guvernamentală. Eu am ținut piept cât am putut pentru a opri aducerea tuturor hârburilor și a ne transforma într-un cimitir de mașini al Europei. Situația a scăpat complet de sub control”, a declarat Boc.

Potrivit primarului, municipalitatea muncește foarte mult pentru a de îndepărta toate mașinile abandonate pe domeniul public.

”Avem foarte multe mașini nefuncționale care ne ocupă trotuarele. Noi nu răzbim să mergem cu această procedură de ridicare a mașinilor abandonate de pe domeniul public. Inspectorii trebuie să verifice toate mașinile. Ne ia o parte din resursele umane care ar trebui să vegheze la siguranța cetățenilor. Consider o iresponsabilitate din partea gubvernanților. Marile orașe plătesc prețul unei asemenea măsuri. Când 36% dintre mașini sunt neconforme, este o chestiune de timp până se întâmplă o nenorocire”, a completat Boc.

Citește și:

83 de mașini abandonate urmează să fie ridicate de pe domeniul public din Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare