Mărirea pensiilor e greu de realizat, iar dublarea alocațiilor nu intră în discuție, anunță Orban

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Premierul României, Ludovic Orban, a spus că mărirea pensiilor cu 40% era greu de realizat și într-o situație economică favorabilă, dar acum, în criză, această creștere nu poate fi susținută financiar. În ceea ce privește dublarea alocațiilor, Orban spune că acestă creștere presupune cheltuieli de 7 miliarde de lei la nivel bugetar. Astfel, alocațiile vor rămâne la valoarea actuală. 

Majorarea cu 40% nu poate fi susținută financiar

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Vom căuta o soluție pentru alocații

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău