Au început lucrările pentru lărgirea străzii Bună Ziua

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc a anunțat că au demarat lucrările pentru lărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua. Termenul de finalizare al lucrărilor este 1 iulie 2020.

”Astăzi avem toate documentele legale pentru a demara lucrările la modernizarea străzii Bună Ziua: autorizație, licitație, cadastrare, exproprieri. Strada va avea 3 benzi de circulație și una de biciclete. Valoarea investiției este de 20 de milioane de lei. Astăzi încep efectiv lucrările, termenul este 1 iulie 2020 de finalizare. Nu am motive să cred că Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca nu își va onora termenul pe care l-a fixat în baza contractului pe care l-a încheiat cu Primăria”, a declarat primarul Emil Boc.

Exproprierile au costat 1.3 milioane de lei, adică 280.000 de euro, au fost 64 de proprietari expropriați, cu suprafețe între 1 și 256 mp.

Vă reamintim că proiectele imobiliare din Bună Ziua sunt blocate până când municipalitatea rezolvă problemele legate de trafic.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat încă din 2016 că urmează să demareze un proiect de lărgire a străzii Bună Ziua, însă această investiție nu a putut fi realizată atât timp cât strada nu se afla în proprietatea municipiului. Primăria a făcut demersuri către Guvern încă din decembrie 2016, dar abia recent strada a ajuns în proprietatea consiliului local.

”Această stradă a aparținut municipiului Cluj-Napoca, a fost dată în administrare Direcției de Drumuri Județene pentru investiția realizată în anul 2006-2007 și au uitat să ne dea strada înapoi. Totul este simplu, așa cum v-am dat în 2006 strada, așa să ne-o dați înapoi”, a declara anul trecut viceprimarul Dan Tarcea.

Ultimile articole

Articole populare