Lucrările la CMID au intrat în linie dreaptă. Centrul va fi finalizat în 2018 (VIDEO)

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a prezentat stadiul proiectului de edificare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Centrul de management al deșeurilor, finalizat în 2018

Președintele Consiliului Județean a precizat faptul că lucrările de execuție aferente acestui proiect au intrat în linie dreaptă, finalizarea acestora fiind preconizată pentru a doua jumătate a anului 2018.

”Centrul de deșeuri intră în linie dreaptă. Lucrările din acest an sunt consistente și avem speranțe că în 2018 acest centru va fi terminat. Este un proiect care a dat foarte mult bătăi de cap, fiind blocat 4 ani. Anul trecut am recuperat patru ani. Îmi pot asuma promisiunea că în anul 2018 acest centru va fi dat în funcțiune pentru toți clujenii. Terasamentele și partea de construcție sunt în stare avansată”, potrivit lui Alin Tișe.

În ceea ce privește lucrările ce au rămas de efectuat la CMID, acestea se referă, în principal, la finalizarea membranei de la prima celulă de depozitare, închiderea clădirilor și asfaltarea drumurilor de acces.

Urmează licitațiile pentru operatori

În același timp, pentru ca sistemul de management al deșeurilor să devină pe deplin funcțional, Consiliul Județean Cluj va trebui să mai organizeze ultimele două licitații, cele referitoare la desemnarea operatorului care va colecta deșeurile și, respectiv, va opera CMID. În acest sens, documentele referitoare la aceste ultime două achiziții vor fi postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) în luna ianuarie 2018.

”Mai avem de făcut două licitații importante, licitație pentru operatorul de gunoi și pentru operatorul centrului. Ideal era ca aceste  să fie împreună. Sunt probleme peste tot în țară deoarece făcând licitații diferite apar conflicte intre cei care colectează gunoiul și cel care administrează centrul. Sperăm ca în luna ianuarie să punem documentele pe SEAP și să intrăm în linie dreaptă cu aceste licitații, potrivit lui Tișe.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii