Lucrările din Piața Unirii, finalizate până la Zilele Clujului

Dorința Primarului Emil Boc, privind finalizarea lucrărilor din Piața Unirii până în 20 mai când debutează Zilele Clujului, pare că se va îndeplini.

Zona din fața Bisericii, termen de finalizare incert

Singura întârziere este cauzată de situl arheologic descoperit în fața Bisericii Sfântul Mihail, însă primarul a declarat că sunt șanse ca și acea porțiune să fie finalizată până în 20 mai.

”În zona centrală se lucrează intens. Acea firmă care este acolo și care și-a respectat în integralitate angajamentele ne-a oferit garanții că Zilele Clujului vor găsi latura vestică a Pieței Unirii finalizată. S-a dat un aviz în Comisia de Monumente de la nivel național pentru partea de sit arheologic. Probabil că acea porțiune nu se va finaliza în integralitate până în 20 mai, dar are o soluție oferită de Comisia de Monumente. Este o soluție care va marca cu pavaj special acolo unde este situl arheologic. Lucrările au fost întârziate o lună din cauza acelui sit. Există șanse ca și acea porțiune să fie finalizată, dar a fost defazată din cauza descoperirii acelui sit arheologic. Lucrarea din Piața Unirii vor fi finalizate. Se pot vedea stadiul lucrărilor. Este o zonă care arată foarte bine, o zonă civilizată, europeană cu care ne vom putea mândri”, a declarat primarul Emil Boc.

Pietonalizarea Pieței Unirii, un proiect ce a stârnit dispute aprinse

Nu toți clujenii au apreciat măsura prin care latura vestică a Pieței Unirii este închisă circulației auto. Șoferii consideră că zona centrală este suficient de aglomerată și fără a exista străzi închise. Sunt însă și alți clujeni care apreciază faptul că în centrul orașului va exista o zonă pietonală, așa cum există în toate marile orașe europene.

A fost demarată licitație pentru terase

Primăria Cluj-Napoca a demarat deja licitația publică în vederea închirierii terenului aferent teraselor de alimentație publică amplasate pe zona pietonală, Piața Unirii, latura vest, Cluj-Napoca.

Vor fi amplasate 12 terase, având suprafețe între 40 și 90 de mp. Cei care vor câștiga licitația vor avea obligația să monteze mobilier urban, și de asemenea trebuie să dețină spații comerciale de același profil situate la o distanță de maxim 10 metri.

Perioada de închiriere va fi de 3 ani fără posibilitatea de prelungire. Sistemele de sonorizare vor fi interzise.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii