Sunteti aici:AdministrativLucrări de întreţinere pe 450 de km de drumuri judeţene

Lucrări de întreţinere pe 450 de km de drumuri judeţene

Publicat in data

Consiliul Judeţean Cluj derulează în prezent lucrări de întreţinere pe 450 de km de drumuri judeţene.

”În momentul de faţă se lucrează concomitent pe nu mai puţin de 14 drumuri care au fost apreciate de către specialişti ca fiind cele mai degradate şi care prezintă o importanţă ridicată pentru traficul rutier din judeţ. În ceea ce priveşte ordinea începerii lucrărilor pe aceste sectoare, ea a fost determinată strict de un criteriu obiectiv, respectiv ordinea în care s-au finalizat de către specialişti analizele în teren, respectiv măsurătorile şi evaluările referitoare la lucrările necesare”,  adeclarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Lungimea totală a sectoarelor de drumuri judeţene pe care se fac lucrări de întreţinere curentă în momentul de faţă este de nu mai puţin de 450 de km, lucrările constând, în principal, în plombări şi turnarea de covoare asfaltice cu o grosime de maxim 4 cm.

În perioada imediat următoare va  fi dat ordinul de începere a lucrărilor pe alte opt noi drumuri judeţene care momentan se află în etapa de evaluare.

În acelaşi timp, alături de aceste drumuri pe care se derulează lucrări de întreţinere, alţi circa 40 de km de drumuri fac obiectul unor lucrări de reabilitare şi modernizare prin turnare de covor asfaltic, două dintre acestea fiind finanţate prin PNDL iar alte cinci din fondurile proprii de investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj.

CJ Cluj a demarat procedurile de achiziţie pentru creditul de 50 de milioane de euro pentru drumurile judeţene.

Referitor la creditul în cuantum de 50 de milioane de euro ce se intenţionează a fi contractat pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene, procedura a fost deja demarată şi se află în plină derulare. În acest sens, au fost deja postate pe SEAP anunţurile, primul termen de depunere a ofertelor fiind cel din data de 8 august a.c. şi care vizează oferta pentru societatea care va asigura consultanţa. Ulterior acestei date va urma o perioadă de cinci zile pentru analiza ofertelor după care va fi declarat câştigătorul. Astfel, se preconizează ca, luând în calcul toate etapele legale, inclusiv cea a eventualelor contestaţii, creditul să poată fi contractat în toamna acestui an. Practic, obţinerea acestui credit va permite lucrări în profunzimea drumurilor, de la fundaţie, lucrări de reabilitare şi modernizare potrivit exigenţelor şi normativelor din domeniu.

În ceea ce priveşte execuţia efectivă a acestor lucrări de modernizare, în situaţia în care se va reuşi deblocarea situaţiei şi rezolvarea litigiului existent în prezent, aceasta va reveni celor două asocieri cu care au fost semnate în trecut acorduri cadru care sunt în vigoare, fiind doar suspendate. De altfel, în acest sens, al soluţionării disputelor existente, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj împreună cu responsabilii de resort din cadrul aparatului de specialitate vor avea o întâlnire cu reprezentanţii firmei KIAT în cursul zile de vineri, 5 august 2016.

Consiliul Judeţean a solicitat de la Guvern 10 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor calamităților

 Alin Tișe a anunțat faptul că forul administrativ județean a depus la Guvernul României o nouă solicitare de obținere, din Fondul de intervenție pentru unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii, a sumei de 10.000.000 lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundațiile care au afectat aproximativ 12 comune clujene în ultimele zile. Această solicitare se adaugă celei realizate luni, 1 august 2016, când Consiliul Județean a solicitat suma de 1.000.000 lei pentru intervenţii efectuate în regim de primă urgenţă şi pentru aducerea mai multor sectoare de drumuri judeţene la starea lor iniţială, ca urmare a inundaţiilor care au avut loc în judeţul Cluj în a doua jumătate a lunii iulie 2016. Lista cu cele 12 comu

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...