Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda vor fi deschise doar împreună, nu mai repede de aprilie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că inspecția privind recepția lotului 4 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi făcută abia în luna martie, chiar dacă s-a vehiculat termenul de 15 februarie.

“Inspecţia în vederea recepţiei pe lotul 4 Sebeş – Turda ar putea fi făcută abia în martie, pentru că acolo nu s-au terminat lucrările. Mai au de lucrat la taluze, la şanţuri, la garduri şi la alte elemente de siguranţă pe care trebuie să le monteze, care sunt elemente supuse recepţiei. Noi estimăm că în luna martie se va putea constitui comisia de inspecţie în vederea recepţiei. Nu a existat niciodată un anunţ oficial al CNAIR privind recepţia pe 15 februarie a lotului respectiv”, a explicat Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, potrivit AGERPRES.

De asemenea, Șerbănescu a ținut să specifice că loturile 3 și 4 vor fi deschise circulației doar împreună. Astfel, pe lotul 3 au fost constatate o serie de nereguli pentru care termenul de remediere este luna aprilie.

Comisia constituită în data de 09.01.2018 pentru a inspecta, în vederea recepționării, lucrările efectuate de antreprenor la construcția lotului 3 al autostrăzii Sebeș – Turda a constatat o serie de neconformități ceea ce a dus la suspendarea procesului de recepție la terminarea lucrărilor.

“Noi am fost în ianuarie în inspecţie, deci 90 de zile înseamnă aprilie, la care se adaugă perioada în care vremea nu a permis să se intre în amplasament şi să se facă lucrări. Practic, circulaţia în zonă depinde de modul în care Tirrena Scavi înţelege să corecteze neconformităţile constatate cu ocazia recepţiei. Dacă nu le corectează şi dacă nu putem face recepţia blocăm, practic, două loturi pe care s-ar putea circula. Lungimea celor două loturi este de circa 27 de kilometri”, a precizat Șerbănescu.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare