Lotul 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda nu vor fi finalizate înainte de 2019 (FOTO)

Două dintre loturile autostrăzii Sebeș-Turda, lotul 3 și 4, sunt aproape finalizate și se va putea circula curând, pe loturile 1 și 2 lucrările sunt mult întârziate și este puțin  probabil să fie finalizate înainte de 2019.

Lotul 3 va fi finalizat în această lună, iar pe lotul 4 constructorul lucrează pentru a remedia aluecările de pământ.

”Lotul 3 este aproape gata. Constructorul (Tirrena Scavi) își propune să finalizeze șantierul în această lună. Vom vedea dacă responsabilii din CNAIR îl vor deschide în cel mai scurt timp posibil sau vor aștepta finalizarea pe lotul 4 acolo unde constructorul (Porr) trebuie să lucreze non-stop pentru remedierea alunecării”, potrivit ProInfrastructura

”Pe lotul 4 Lucrările sunt foarte avansate peste tot, cu două excepții critice: zona Lacului Stejeriș și zona alunecării din apropiere. Dacă la Stejeriș greul a trecut (au fost executați piloții forați), în zona alunecării săptămâna următoare începe execuția coloanelor forate (și implicit a zidului de sprijin). Se va lucra (aproape) non-stop cu 4 foreze. Volumul de muncă este imens pentru două luni de zile, însă constructorul (Porr) re-confirmă (din informațiile noastre) termenul de final de noiembrie/început de decembrie pentru finalizarea lucrărilor cel puțin la un nivel care să permită deschiderea traficului”.

Pe Lotul 1, denumită și Atostrada cu Maci, lucrările au început să avenseze, dar sunt încă departe de a fi finalizate.

”Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Impresa Pizzarotti, avansează în mai multe puncte critice.  Conform celui mai nou raport de progres dat publicității de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acest tronson de 17 km avea la final de august un procent de execuție de doar 34%. În acest ritm, și fără deblocarea nodurilor Sebeș și Alba Iulia Nord, abia la final de 2019 vom putea circula pe autostradă între Sebeș și Alba Iulia Nord. Blocajele birocratice, tergiversarea luării deciziilor și negocierile interminabile dintre constructor și CNAIR au dus în trecut la apariția unui superb câmp de maci chiar pe aliniamentul autostrăzii, lotul primind porecla “Autostrada Macilor”. Între timp, macii au dispărut, dar multe dintre probleme au rămas (lipsă autorizații sau clădiri și terenuri neexpropriate)”, anunță ProInfrastructura.

Lotul 2, cel mai lung (24,25 km) și cel mai complicat segment din Autostrada A10 Sebeș-Turda, construit de Aktor, este foarte departe de finalizare.

”Pe acest tronson sunt două poduri peste Mureș, un pod complicat peste Pârâul Stremț și o cale ferată la Teiuș, dar și alte pasaje și poduri mai mici. În plus, nodul Teiuș este tot pe acest segment. Constructorul este în urmă cu lucrările, raportând oficial un avans în teren de 38,5% la finalul lunii august. Probabil că în acest moment procentul de execuție este în jur de 42%. În acest ritm, abia în 2019 vom putea circula pe acest lot”, potrivit ProInfrastructura.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii