Propunerea unui clujean: Licitație pentru locurile de parcare

Lipsa locurilor de parcare din Cluj-Napoca este o problemă tot mai presantă, mai ales că numărul mașinilor este în continuă creștere. Sunt clujeni care așteaptă de ani de zile obținerea unui loc de parcare de la Primărie.

Licitație pentru un loc de parcare

Un clujean propune ca locurile de parcare să fie alocate prin rotație sau prin organizarea unei licitații, astfel încât fiecare să aibă șansa să obțină un loc de parcare.

”Vi se par corecte criteriile după care se aloca locurile de parcare in Cluj-Napoca ? De ce nu se alocă prin rotație sau de ce nu se organizează o licitație ? E ca și cum într-o școală vin elevi noi dar nu pot beneficia de curtea scolii pentru ca nu sunt în acea școala de 5-10 ani. De 10 ani locuiesc pe strada Plopilor dar nu am beneficiat nici măcar o lună de un loc de parcare în timp ce alți vecini care poate nu au așa mare nevoie de acel loc beneficiază . Mi se pare o mare nedreptate, o discriminare. Va rog sa organizați o licitație si cine are nevoie va plăti pentru acel loc de parcare. Sunt locuri ocupate de mașini care nici măcar nu se mișcă de acolo luni întregi . Știu ca ne confruntam cu o criză la acest capitol, dar vă rog nu mai discriminați locuitorii din Cluj-Napoca”, potrivit unui clujean

Primul venit primul servit

În total, în Cluj-Napoca sunt amenajate peste 32.000 de locuri de parcare, însă doar aproximativ două mii se eliberează în fiecare an de către foştii chiriaşi, iar astfel sunt redistribuite.

”Pentru a beneficia de un loc de parcare este necesar sa depuneti o cerere. Cererea pentru obţinerea unui loc de parcare se va completa pe numele persoanei care figurează ca proprietar/coproprietar în certificatul de înmatriculare al autoturismului şi va avea anexate documentele solicitate, în caz contrar nu va putea fi considerată validă. Locurile de parcare din cartierele municipiului Cluj-Napoca se repartizează conform HCL 25/2010 modificată şi completată prin HCL 316/2015 şi HCL 265/2016 după data de 31 martie a anului în curs”, potrivit municipalității.

Practic, un clujean poate beneficia de un loc de parcare doar dacă unul dintre vecinii săi renunță, sau dacă municipalitatea construiește locuri de parcare noi.

Au stat ore întregi la coadă pentru un loc de parcare

Zeci de clujeni au stat la începutul lunii ianuarie la coadă, unii dintre ei chiar de la ora 23:00 pentru a fi siguri că vor obține un loc de parcare. Motivul este unul simplu: procedeul prin care primăria alocă locurile de parcare este primul venit, primul servit, astfel că dacă ai depus primul cererea șansele sunt foarte mari.

“Motivul pentru care oamenii aleg să stea la coadă cu câteva ore înainte de deschiderea ghişeelor este depunerea unei cereri care are rolul de a creşte şansele obţinerii unui loc de parcare după data de 31 martie, în situaţia în care abonamentele de parcare se eliberează conform principiului primul venit primul servit. Dacă o persoană nu îşi mai achită locul de parcare, acesta se atribuie automat primei cereri din zona respectivă”, potrivit municipalității

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii