liviu dragnea

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar a fst trimisă în judecată și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Prodana Bombonica, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată și a altor persoane: Aleșu Floarea, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Marineci Ionel, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei, Miloș Rodica și Șefu Olguța, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Marica Valentina, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, Gheorghe Nicușor, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare,  Balaban Constantin, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din mun. Alexandria, Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa, la data faptelor funcționari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman,  cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, persoane cu funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile la care erau obligate prin contractul individual de muncă și fișa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente.
Mai mult, în același context, inculpații Șefu Olguța, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au întocmit, semnat și avizat diverse documente justificative pentru situația descrisă mai sus (fișa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezență etc.). O parte dintre aceștia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezență, rapoartele de evaluare și înscrisurile privitoare la activitățile desfășurate de acestea din urmă în cadrul instituției respective.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) și Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Alesu Floarea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii