Lipsa de personal și birocrația afectează compartimentul de Urgențe de la Clujana

Directorul Consiliului de Administrație de la Clujana, Radu Moisin, a precizat că proiectul de a avea la Spitalul Clujana  un serviciu de primiri urgențe care să funcționeze non-stop nu este încă funcțional. Întârzierea implementării acestui proiect se datorează lipsei de personal și a birocrației.

Lipsesc specialiștii

Spitalul s-a aflat în imposibilitatea de a găsi trei specialiști care să evalueze dosarelor celor doi candidați înscriși pentru a ocupa cele două funcții de medici de urgență.

”Există un blocaj la partea de medici de urgență. Nu poți porni un asemenea proiect fără a avea patru medici de urgență cel puțin. Avem doi în momentul de față. S-a mai organizat un concurs pentru alte două posturi pentru care sunt doi candidați, însă nu pot fi evaluate dosarele și demarate probele de concurs deoarece nu avem încă o comisie formată din profesori medici de urgență. Legislația este în continuă schimbare, în Cluj-Napoca există un singur astfel de profesor. Mai există un astfel de profesor în Oradea care ar accepta să vină în această comisiei și mai era un profesor în Târgu Mureș care însă a plecat din țară. Ar mai fi unul în Arad și încercăm să îl convingem să vină în comisie, fiind nevoie de trei specialiști. Este o legislație fabuloasă. Anunțul trebuie publicat în revista Viața Medicală unde stă 45 de zile. Sper să fie validate aceste dosare. Dacă clujenii vin în acest moment noaptea la Spitalul Clujana sunt ajutați de medicii de gardă, dar nu putem spune că avem un compartiment de primiri-urgențe funcțional. Medicul de la Urologie este pe secția de Urologie și este greu să coboare să stea cu un pacient care are și alte afecțiuni. În momentul de față mai vin pacienți la spital, sunt tratați de medicii de gardă, dar timpul de răspuns nu este unul optim. Avem aparatura necesară și celelalte categorii de personal, ne mai lipsesc medicii de urgență”, a declarat Radu Moisin.

Primăria a alocat 4 milioane de lei în 2016 pentru acest proiect

Primăria Cluj-Napoca a alocat Spitalului Clinic Municipal „Clujana” un buget de 4 milioane de lei pentru asigurarea funcționării în regim non-stop a compartimentului de primiri urgențe.

„Spitalul a fost dotat cu aparatură de ultimă generație și este păcat ca după ora 15.00 să se închidă ușile, iar aceste resurse să nu poată fi folosite în beneficiul clujenilor. În intervenția de urgență, uneori chestiuni de minute pot face diferența între a salva sau nu viața unui om. Mă bucur că putem face acest lucru, că putem oferi servicii medicale superioare la Cluj. Astfel, pe lângă UPU, orașul are încă o opțiune pentru diverse urgențe medicale. Aceste investiții sunt parte a conceptului în jurul căruia este construită Strategia Municipiului – creșterea calității vieții prin creșterea calității actului medical”, a declarat primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii