abonamente hartie

Linii de transport noi și extinderea liniei de troleibuze, din septembrie

Primarul Emil Boc a declarat că începând din luna septembrie vor fi implementate noi linii de transport, una dintre ele urmând să facă legătura între cartierele Grigorescu și Gheorgheni.

“Până la sfârșitul lunii august 2019, vom finaliza noi linii de transport public în oraș. Vorbim, în primul rând, de conectivitatea între marile cartiere ale orașilui și, apoi, între noile zone construite. Acum facem analiza, un prim draft mi-a fost prezentat de către CTP, ca de la 1 septembrie 2019 să avem aceste linii noi. Este prevăzută o linie directă între Gheorgheni și Gigorescu, introducerea de linii în Sopor, zonă în care s-a construit foarte mult și unde nu există transport public, etc. Nu distrugem din calitatea actuală, adică nu luăm un autobuz de pe linia x ca să-l mutăm în alt loc. Dacă tot avem autobuze noi, acestea trebuie gândite, modelate, astfel încât să creștem atractivitatea transportului public ”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a dezvăluit că se are în vedere și extinderea liniilor de troleibuz.

“Pentru că vom avea foarte multe troleibuze noi în oraș, am ceurt CTP să ne prezinte extinderea liniei de trolee, e tot transport electric, eficient și nepoluant. Dacă tot avem la dispoziție bani pentru acest lucru, să și facem ceva”, potrivit primarului Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare