LIDL a încercat să fenteze primăria Cluj-Napoca de două ori

LIDL a ridicat două noi magazine în Cluj-Napoca. Unul pe strada Frunzișului, care funcționează în acest moment în afara legii, și unul pe strada Alexandru Vaida Voievod, care este pregătit de câteva luni pentru inaugurare dar are încă ușile închise.

LIDL s-a angajat să facă două sensuri giratorii

La momentul obținerii autorizației de construire pentru cele două magazine, LIDL s-a angajat să construiască două sensuri giratorii, lucru care nu s-a întâmplat. Cu toate că nu au primit orar de funcționare, LIDL a deschis magazinul de pe strada Frunzișului, iar primăria a cerut în instanță sistarea activității.

”LIDL de pe strada Frunzișului nu este recepționat decât la stadiul fizic, deoarece și acolo trebuiau să facă un sens giratoriu și câteva cedări către primărie, așa a fost organizate lucrurile din PUZ. Au depus documentele pentru acel sens giratoriu. Am avut și o întâlnire cu cei de la LIDL care și-au arătat disponibilitatea de a face acest lucru care erau stabilite dinainte. Dacă nu își vor respecta obligațiile primăria poate închide acel magazin. Noi am constat că au funcționat fără orar de funcționare și s-au aplicat amenzile corespunzătoare. Cei de la LIDL au mers în instanță pentru a contesta aceste amenzi”, potrivit viceprimarului Dan Tarcea

”Lidl a depus documentele pentru sensul giratoriu. Acesta face parte din autorizația de construcție, la fel ca și sensul giratoriul din Gheorgheni. Deoarece nu le-a realizat, nu a obținut de la Primărie dovadă finală de luare în folosință, n-a primit orar de funcționare, iar pentru că a deschis fără autorizație este acționat în instanță pentru întreruperea activității.  Au fost amendați, dar e tot primăria poate face legal. Sper că un judecător care va analiza această situație să suspende activitatea unui magazin care nu respectă prevederile legale. Nimeni din acest oraș nu ar trebui să nu respecte legea și să deschidă un magazin fără a respecta autorizația de construire. Nu mă așteptam să fie Lidl cei care nu respectă legea. Oricine este binevenit să desfășoare afaceri corecte în Cluj-Napoca. Este un oraș care își respectă investitorii și avem toată deschiderea necesară. Dar trebuie să respecte orașul și autorizațiile de construire emise de administrația locală potrivit prevederilor legale” a declarat și primarul Emil Boc

Pentru magazinul de pe Vaida Voievod nu au mai riscat

LIDL a decis să nu procedeze la fel și în cazul magazinului de pe strada Alexandru Vaida Voievod, astfel că deocamdată acesta nu a fost inaugurat și așteaptă construirea sensului giratoriu.

”Cei de la LIDL în momentul când au obținut autorizație de construire pentru magazin, pentru a nu crea ambuteiaje pe stradă, specialiștii au decis să fie amenajat un sens giratoriu. Există o condiție în autorizația de construire că nu se va face recepția sensului giratoriu. Astfel că în acest moment trebuie realizat de cei care au făcut acest proiect, pentru a se putea trece la deschiderea magazinului. Acolo există o autorizație de construire pentru un sens giratoriu, astfel că pot să îl facă și să finalizeze lucrările. Mă bucur că se mai deschide un magazin și cred că este un avantaj pentru locuitorii din Cluj-Napoca. Cu cât mai multe magazine în proximitate cu atât nu va trebui să petrecem timp în trafic pentru a merge dintr-o parte în alta să ne facem cumpărăturile”, potrivit viceprimarului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii