Licitație pentru senzorii din asfalt care numără parcările libere din Cluj. VEZI LISTA străzilor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

După 3 ani de la anunțul privind amplasarea de senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru achiziționarea sistemului necesar.

Contractul se ridică la suma de 1 milion de lei și prevede achiziționarea a 1.258 senzori de parcare pentru zona I din municipiu, 9 stații de interconectare echipamente, 1 aplicație server pentru gestionare-afișare și 1 aplicație mobilă pentru gestionare-afișare. Ofertele pot fi depuse până la data de 30 martie, investiția fiind din fonduri bugetare.

În mai 2017,  primarul Emil Boc declara, la o conferinţă despre inovarea urbană, că municipiul pe care îl conduce încearcă să fie un model pentru inovare şi tehnologie pentru Europa Centrală şi de Est.

„Cluj-Napoca poate fi, astăzi, un element reprezentativ pentru Europa Centrală şi de Est din punct de vedere al inovării şi tehnologiei, iar noi încercăm să fim un model. Avem deja o aplicaţie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu barieră din oraş, care arată în timp real locurile libere de parcare şi ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină”.

Ultimile articole

Articole populare