Letopiseţul Ţării Ardelene sub domnia lui Ghermănaş Şovinul, urmaşul lui Mateiaş Corvinul (I)

CRONICA PICTATĂ DIN GRUIA

     (Cronica pictată de la Gruia)

    (Dinasztio lu Ghermănaş Rex Şovinul- Radacinele lui. Primu dokumentum scris in limbe ardelenesc de kronikaru regal Loţi Donko Sondorus Fixpixus.)   

   Dupe ce trecut loşon 500 de ani, tizenot, adike, de la Mateiaş Corvinul, pe tron la Erdely pus şegu, adike curu, la Kolojvar, altu şăf, Ghermănaş Şovinul. Asta intimplat la anu de dizgraţie 2013. Dupe kronika de la Erdely, Anul 1 DG- Dupe Gherman.

   Mateiaş Corvinul nu avut fiom, amu 500 de ani, da’ mult umblat la bulan de fomeie. Plecut la dat din buko dejaba… El luat şi crescut un fetiţ, kicsi vagabond din Sic. Erjebet chemat pe el şi blond era, pe cap, sus la peru. Erjebet era szep de fain şi avea peru ca kalu, hosu, adike lung. Jos ave peru ca Arpix, clovnu regal, adike nincsi flok. Avea ţiţo kicsi, da obraznic, numa bun, plecut la Mateiaş se pupe. Erjebet avut mult copil cu emberii de la grajdu lui regele. Cel mai mulţ puradel avut cu munkaş bun, adike io, ce se chema Gherman eş era şăf cu balegul de kal cu miros hâd. Mateiaş alinta Viogro la Gherman, che tot cu aia la sus umbla. De-aia ave idee la gramada şi mulţ copil produsz la Erji. Ce-i drept la Erji plecut dolgozala asta şi fecut cu pasziune.

   Erjebet mult iubit Mateiaş şi pus la toţi copil nume ce aduce aminte de Corvinul. Toţi bebe chemat aşe: Ghermănaş Bovinul, Ghermănaş Corvinul jr., ce fost luat eş crescut de Mateiaş. Dupe dokumentum, Ghermănaş Corvinul este noghypopo, adike bunic, lu Ghermănaş Şovinul. Corvinul avut frate pe Ghermănaş Sangvinul, primu din lume ce donat singe la borcan şi Ghermănaş Divinul, primu din lume ce primit transplant de singe, pardon, transfuzio, eş Ghermănaş Ovinul, frate geamen cu Bovinul. Sangvinul şi Divinul fost buni boratom, adike prieten, cu Drakula, primu din lume care beut singe la ambii amindoi. Aşe murit doi, adike cheto fraţi, Sangvinul şi Divinul. Dus la lupte, se deie la olah puturos de Drakula peste şele. Drakula prins la ei eş bagat clonţu la jugulare şi sops, adică supt, pine muine, adike pine zi care vine dupe azi.

(In foto de epoko, Ghermănaş Şovinul, în ziua kind pus pe tron eş pe kalu ).

Textele și grafica din Cronica Pârâciosului aparțin cititorilor. În consecință, trebuie considerate pamflet, atât de cititori cât și de instanță.

 

Latest articles

Articolul precedentŞi va veni ziua bastonului alb
Articolul următorPe ei, pe mama lor!

Related articles

3 COMENTARII

  1. Faina poza. Mandru si falnic ipochimenu’, zici ca-i Sergiu Nicolaescu cel Batran.
    Da’ cred ca era mai realistic daca-i fotoshopai mecla mai pe sub cal. Era mai sugestiv (ceva intre sugaci si matu’ gros digestiv).

    • :))) si asa o sarit diversi maimutoi ca e baiat bun. Trebuie sa ii dau iar documentele cu amenda cncd cand hartuia romanii. nici scuze nu si-o cerut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.