Laura Codruța Kovesi

VIDEO: Kovesi după revocare: Vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor

VIDEO: Laura Codruța Kovesi după revocare: Vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei Curţii Constituţionale.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României.

Laura Codruța Kovesi a declarat luni, după revocarea sa, că Justiția trece printr-un moment dificil, mai ales din cauza modificărilor legilor Justiției în Parlament.

“DNA a demonstrat că legea este egală pentru toţi şi nimeni nu este prea puternic pentru a se sustrage din faţa legii. Procurorii independenţi au făcut investigaţii faţă de persoane care păreau de neatins, indiferent de funcţia lor, de statut sau de averea pe care au deţinut-o. Am contribuit prin anchete la conştientizarea societăţii cu privire la fenomenul corupţiei. Ceea ce am reuşit să demonstrăm a fost să arătăm că instituţiile publice din România sunt eficiente, că lucrează egal, dar mai ales, da, corupţia poate fi înfrântă. Nu, episodul de astăzi nu este o înfrângere. Modul brutal în care se forţează modificarea legilor penale ne arată că vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, potrivit Mediafax.

VIDEO: Declarații de presă susținute de Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi

Articole similare:

Kovesi: mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţie

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare