La Cluj-Napoca, gropile se repară pe ploaie

Cel puțin două străzi din municipiul Cluj-Napoca au beneficiat zilele trecute de lucrări de întreținere, deși afară ploua.

Un clujean a remarcat promptitudinea cu care primăria Cluj-Napoca a intervenit pentru astuparea a două gropi apărute pe strada Traian Vuia, însă lucrarea a lăsat mult de dorit.

” Pe strada Traian Vuia, aproximativ vis-a-vis de Cantina Primăriei s-au făcut nişte lucrări, acele gropi s-au surpat, asfaltul pur şi simplu a căzut în pământ. Mulţi şoferi au avut de suferit. S-a intervenit pe timp de ploaie, craterele fiind astupate cu asfalt direct dintr-o maşină iar muncitorii nivelau. Menţionez că distanţa dintre cele două cratere e de circa 50 de metri . Este un real pericol, se pot întâmpla accidente grave, acele gropi trebuiau decapate, umplute şi consolidate şi apoi asfaltare, nu să arunci asfalt în groapă pe ploaie aproape torenţială”, a sesizat un clujean

”Acea lucrare este provizorie și se află sub observație. A fost realizată în condiții de iarnă, pentru ca zona să poată fi circulată, însă, îndată ce condițiile meteorologice vor permite, Compania Delgaz Grid va reface acea zonă cu asfalt cilindrat”, a fost răspunsul Primăriei.

Un alt șofer a sesizat faptul că o lucrarea executată în Mărăști în 27 ianuarie a dat semne de deteriorare încă din 9 februarie, reprezentând un real pericol pentru șoferi.

”Pe Strada Grădinarilor continuare cu Banilor, intersecție cu Inului asfaltul proaspăt turnat pentru a acoperi lucrările executate de compania de gaz se surpa deja. Denivelarea e pronunțată, chiar dacă încă nu s-a spart. Greu de observat, fiind in curba, și drumul îngust”, sesizează un șofer.

”Săptămânile trecute s-au făcut lucrări de plombări cu asfalt turnat pe strada Govora. Trecând pe acolo frecvent, zilele trecute deja unele plombe s-au lăsat și sunt deja gropi. Întrebarea mea este: se face vreo recepție privind astfel de lucrări, mi se pare ca s-a făcut o lucrare de mântuială”, a semnalat un alt cetățean

Dincolo de bunele intenții ale municipalității, lucrările realizate în condiții improprii sunt aproape inutile, având în vedere că rezistența lor este extrem de scăzută și în doar câteva zile problema va reapărea. Direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei trebuie să se asigure că lucrările de întreținere, reparații, modernizare sunt bine executate, astfel încât să evite pe cât posibil astfel de situații în sezonul rece. De asemenea, trebuie verificate mai atent reparațiile executate de firmele de utilități după intervențiile pe care le-au avut de făcut.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii