mita medci primar

Primarul comunei Beliș, trimis în judecată pentru dare de mită

Primarul comunei Beliș, județul Cluj, a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Acesta a dat mită unui jurnalist să nu publice articole defăimătoare la adresa sa.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 12.10.2018, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Primarul Viorel Matiș a înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, suma de 1000 de lei şi 200 de euro unui ziarist, pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa. Banii erau oferiți unui jurnalist al publicației InfoHuedin, în urma apariției unor articole ce îl puneau pe primar într-o lumină proastă.

Inculpatul i-a oferit martorului (denunţător) D. I. V. suma de 1.000 de lei lunar de la Primăria comunei Beliş, prin încheierea unui contract de publicitate. Sau suma de 500 lei lunar din banii proprii, fără încheierea unor acte. Scopul era să nu mai publice pe viitor articole critice la adresa sa.

Inculpatul i-a înmânat efectiv martorului, în două tranşe, sumele de 1000 lei, respectiv 200 euro.

Viorel Matiș este cercetat într-un alt dosar, pentru infracțiuni de instigare de tăiere de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual. Aceste infracțiuni datează din perioada în care primarul era șeful Ocolului Silvic Beliș.

Citește și:

Descinderi la mafia lemnului din Beliș. Trei persoane au fost reținute

Sute de cioate nemarcate, descoperite în Pădurea Beliș

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare