Iohannis explică de ce sunt obligatorii alegerile. Președintele României: „e fundamental pentru gestionarea pandemiei, dar și pentru perioada ulterioară”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Klaus Iohannis a susținut ieri seară, miercuri, o conferință de presă în care a răspuns la mai multe întrebări adresate de jurnaliști. Acesta a făcut ulterior o postare pe pagina personală de Facebook în care explică pentru toți cetățenii importanța alegerilor.

Mesajul președintelui Iohannis

„Unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă. E fundamental pentru gestionarea pandemiei, dar și pentru perioada ulterioară, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă. Actuala majoritate este ilegitimă, a întârziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei, a adoptat legi care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Începând cu 20 decembrie, mandatul parlamentarilor se termină și nu vor mai putea vota decât legi simple, nu și legi organice, care sunt extrem de importante. Ar fi așadar catastrofal să nu avem Parlament funcțional, cu puteri depline, într-o criză sanitară de proporțiile celei pe care o traversăm.”, scrie acesta pe Facebook.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău