Inițiativa România Liberală s-a lansat la Cluj. PNTCD este motorul politic

DSC05321

Andrei Chiliman: ”Atacul împotriva statului de drept, împotriva indepedenței justiției, este permanent și se face prin diverse mijloace și pe diverse planuri de către cei care fac parte din actuala putere, atât PSD cât și PNL”

Filiala Cluj a Inițiativei România Liberală (IRL) s-a lansat, duminică, 9 februarie a.c., la Cluj, în prezența liderului Consiliului Consultativ al IRL, Andrei Chiliman, a vicepreședintelui IRL, deputatul Diana Tușa, a prim-vicepreședintelui PNȚCD și membru fondator IRL, Vlad Moisescu, și a președintelui Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Aurelian Pavelescu.

În deschiderea evenimentului de lansare, liderul Consiliului Consultativ al Inițiativei România Liberală și primarul Sectorului 1 din București, Andrei Chiliman,  a arătat că România are nevoie de o alternativă reală de dreapta care să se opună partidelor din actuala putere, PSD și PNL, partide care nu fac altceva decât să destructureze instituțiile statului. Atacul împotriva statului de drept, împotriva indepedenței justiției, este permanent și se face prin diverse mijloace și pe diverse planuri de către cei care fac parte din actuala putere, atât PSD cât și PNL. Actuala guvernare își face imagine guvernând țara la televizor”, a afirmat Andrei Chiliman. Liderul IRL a explicat că dreapta înseamnă să duci cât mai multe resurse către dezvoltare, către investiții, să creezi condiții pentru ca piața să funcționeze liber, să-i stimulezi pe cei care produc, care au inițiativă, „cei care, de fapt, în timpul guvernărilor de stânga sunt cei mai oropsiți pentru că li se pun tot felul de taxe și biruri”.

Andrei Chiliman și-a exprimat regretul cu privire la direcția către care s-a îndreptat PNL. „Era cândva un partid de dreapta. Mă așteptam să se opună cu fermitate politicilor populiste ale PSD. PNL a devenit un partid de stânga . În afară de morală, de caractere puternice, dreapta înseamnă stabilitate politică, stabilitate legislativă și stabilitate fiscală. Dreapta înseamnă stat de drept, înseamnă justiție independentă care să țină echilibrul, atunci când se produc lucruri incorecte”. Andrei Chiliman a făcut un apel către toți românii de dreapta să se alăture Inițiativei România Liberală, amintind că IRL mai are de lansat doar câteva filiale la nivelul întregii țări.

Andrei Chiliman a amintit și de protocolul pe care IRL l-a semnat cu PNȚCD, ca partid continuator al valorilor și principiilor marelui om politic Corneliu Coposu. ”Corneliu Coposu a avut credibilitate pentru că n-a vrut nimic pentru el, ci a vrut mult pentru România și pentru români. Trebuie să încercăm să dovedim oamenilor că vrem mai mult pentru țară și pentru ei decât vrem pentru noi”, a arătat liderului Consiliului Consultativ al IRL.

La rândul său, președintele Consiliului Director al IRL, Vlad Moisescu, a subliniat, în discursul său, că statul nu oferă nimic românilor întreprinzători, oamenilor care produc plus-valoare și care au rezistat crizei economice. „Ei sunt germenii capitalismului românesc de mâine. Totuși, în afară de economie, România mai are nevoie și de morală. Singurul partid care nu a făcut compromisuri și și-a păstrat coloana vertebrală a moralității creștine este PNȚCD. Din acest motiv, IRL a făcut un protocol cu PNȚCD, în scopul renașterii valorilor și principiilor creștin-democrației”, a explicat Vlad Moisescu.

”IRL face parte din proiectul mai amplu al PNȚCD. Avem nevoie de oameni de afaceri cinstiți, de soluții pentru mediul privat, pentru buna funcționare a statului”, a spus și președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu care a evocat personalitățile înaintașilor țărăniști Iuliu Maniu și Corneliu Coposu, ale căror valori și principii sunt extrem de prezente și constituie soluția pentru România. „Nu poți face nici afaceri, nici politică fără morală. Dar care morală? Morala lui Vasile Blaga, a lui Crin Antonescu? Morala PSD și a PNL? A lui Victor Ponta și a lui Ion Iliescu? Noi avem la PNȚCD morala creștină. Ce înseamnă asta? A pune binele public deasupra interesului privat”, a conchis Aurelian Pavelescu.

Vicepreședintele IRL, deputatul Diana Tușa, a arătat că IRL s-a născut pentru acei români de dreapta care nu se mai simt reprezentanți de actuala clasă politică și a explicat că, la nivelul IRL, au fost create o serie de comisii, pe domenii de interes (economie, agricultură, educație, sănătate, etc.), în cadrul cărora cei care doresc să își aducă contribuția la rezolvarea problemelor țării pot veni cu propuneri concrete.

La evenimentul de lansare al IRL Cluj au mai participat liderii unor filiale județene ale PNȚCD, precum și liderul PNȚCD Diaspora, Nelu Neacșu.

Disursurile invitaților sunt următoarele:

 

Prim-vicepreședintele PNȚCD, membru fondator al IRL, Vlad Moisescu

Am reușit să găsim niște oameni minunați care s-au implicat în proiectul nostru. Acum 9 luni când am pornit la drum, am pornit de la fapte concrete. Anume că în momentul de față în România, de oamenii care produc valoare, care sunt liber întreprinzători, nu se mai ocupă nimeni. Umblând prin țară am constatat că în fiecare județ există întreprinzatori care au rezistat 5 ani acestei crize fară să intre în insolvență, faliment sau pușcărie, oameni care au reușit prin adaptare și descoperirea de noi piețe, să reziste. Pentru acești oameni, statul nu oferă nimic. Ei sunt germenii capitalismului românesc de mâine. În cele 9 luni de existență ne-am dat seama că, în afară de economie, România mai are nevoie de ceva anume, de morală. Singurul partid care nu a facut compromisuri și și-a păstrat coloana vertebrală a moralității creștine este PNȚCD. IRL a făcut un protocol în scopul renașterii valorilor și principiilor creștin-democrației. Foarte mulți membri IRL au făcut pasul spre PNȚCD.

Vicepreședintele IRL , deputat Diana Tușa

Mă bucur că astăzi avem ocazia să ne vedem la Cluj. Mulți s-au întrebat ce vrea IRL. Există din ce în ce mai mulți români care produc valoare, care țin economia acestei țări și care nu mai sunt reprezentați de actuala clasă politică. Acești români doresc să se implice, dar nimeni nu-i ascultă . De aceea, IRL s-a deschis tuturor acelora care au dorit să-și aducă contribuția la rezolvarea problemelor țării.

Liderul Consiliului Consultativ al IRL, Andrei Chiliman

Suntem intr-o perioada in care mai avem de constituit si lansat cateva filiale ale IRL la nivelul judetelor si e foarte important ca aceste filiale să ajungă funcționale pentru că ele trebuie să fie un loc de intalnire al celor de dreapta din Romania, indiferent de apartenenta lor politica. Noi avem un protocol de colaborare cu PNTCD si sprijinim cu toate fortele renasterea si revigorarea PNTCD. Motivele au fost expuse de Vlad Moisescu, dar mai sunt cateva .

Astazi in dreapta esichierului politic din Romania sunt multe formatiuni, unele mai bine inchegate altele mai putin inchegate, dar aceste formatiuni au nevoie de un proiect pentru Romania care sa le aduca la un moment dat laolalta. Exista un model care a fost la inceputul anilor 90 cand Romania nu mergea intr-o directie foarte clara.

In perioada in care Romania ar fi putut sa se indrepte si catre spatiul ex-sovietic, a existat un om politic care a reusit sa adune fortele democratice sub acelasi steag împotriva directiei gresite a Romaniei: Corneliu Coposu. El a reusit sa faca Conventia Democrata. Corneliu Coposu a stiut sa-i adune pe toti in jurul unui proiect european al Romaniei si a reusit sa faca ca aceasta grupare de forte sa castige alegerile, chiar daca el se prapadise cu un an inainte. A reusit asta pentru ca a avut o credibilitate enorma. Coposu a avut credibilitate pentru ca n-a vrut nimic pentru el, ci in schimb a vrut mult pentru Romania si pentru romani. Daca Dumnezeu i-ar mai fi dat niste ani Romania ar fi aratat poate altfel. Acest lucru e posibil in continuare, dar doar uitandu-ne la ce a facut: sa incercam sa dovedim oamenilor ca vrem mai mult pentru tara si pentru ei decat pentru noi. Majoritatea oamenilor politici vor mai mult pentru ei si mai putin pentru tara. Asta e motivul pentru care clasa politica e atat de jos in opinia publica. Valorile si principiile dreptei pe care noi consideram ca ar trebui sa le sustinem cu toata taria sunt singurele care pot sa ne aduca normalitatea in viata politica a tarii noastre. Dreapta, in fond, inseamna sa duci cat mai multe resurse catre dezvoltare, catre investitii, sa creezi conditii pentru ca piata sa functioneze liber, sa stimulezi atunci cand e nevoie pe cei care duc greul acestei actvitati, pe cei care produc, care gandesc, care au initiativa si care, de fapt, in timpul guvernarilor de stanga, sunt cei mai oropsiti pentru ca li se pun tot felul de taxe si biruri, pentru ca se pun biruri pentru cumpararea de voturi. Acest lucru este vizibil in toate politicile guvernului PSD-PNL, un guvern profund de stanga.

Ma asteptam de la PNL la altceva. Era candva un partod de dreapta. Ma asteptam, sa se opuna cu fermitatea politicii populiste facute de PSD. PSD asta stie sa faca:  sa cheltuie banii facuti de altii. Pe principiul: Lasa ca ii jupuim pe astia. II jupuiesc exact de banii care ar trebuie sa mearga in investitii. Daca pentru ei e un lucru normal pentru ca sunt de stanga, ma asteptam la o atitudine ferma din partea PNL. N-am auzit nici macar un miorlait, darmite un scheunat impotriva politicii de stanga si a jafului facut de PSD in dauna tarii.

PNL a devenit un partid de stanga. In afara de morala, de caractere puternice, dreapta inseamna stabilitate politica, stabilitate legisativa si stabilitate fiscala. Dreapta inseamna stat de drept, inseamna justitie indepedenta care sa tina echilibrul atunci cand se produc lucruri incorecte.

Din pacate, atacul impotriva statului de drept, impotriva independentei justitiei este permanent si se face prin diverse mijloace si pe diverse planuri de catre cei care fac parte din actuala putere. Atat PSD, cat si PNL. Cu atat mai mult, e nevoie ca pe partea dreapta sa existe forte care sa spuna lucrurile astea si sa se opuna acestor politici care nu fac altceva decat sa duca la o destructurare a statului, in sine.

Actualul guvern isi face imagine guvernand tara la televizor. O tara se guveneaza nu la TV, ci prin actiuni ferme dar corecte. Ne miram ca strainii se uita cu indoiala si isi pun probleme daca sa investeaasca in Romania. Ei si-au facut planuri de afaceri. Un plan de afaceri il faci pe 15-20 de ani, 30 ani poate, or în momentul in care un guvern nesabuit, incompetent si hot vine si iti mareste impozite si taxe, in momentul acela iti da peste cap un plan de afaceri. Iar cei care au investit au tot dreptul sa dea in judecata statul pentru a-si recupera prejudiciul facut de neghiobia unor politicieni.

Președintele PNTCD, Aurelian Pavelescu

Romania de astazi e guvernata, ca si atunci, de minciuna, manipulare si violenta. Violenta e dictat de Parlament prin legile tarii, de guvern prin actele pe care le emite. In 1950 tara era ocupata de sovietici, acum tara e ocupata de partide politice corupte care nu mai au nicio legatura cu ratiunea. Aceste mijloace sunt mut mai perfide si mai periculoase decat cele din anii 50.

Ce avem de facut? Trebuie sa ne intoarcem la Iuliu Maniu, la fruntasii interbelici. Ce i-a manat pe ei in lupta? Credinta in Iisus Hristos. Nu poti face nici afaceri, nici politica, fara morala. Dar care morala? Morala lui Vasile Blaga, a lui Crin Antonescu? A PSD si a PNL? A lui Victor Ponta si a lui Ion Iliescu? Noi avem la PNTCD morala crestina. Putem s-o facem? Da. Pentru ca unul dintre cele 4 principii calauzitoare este morala crestin. Celelalte: democrație desavarsita patriotism luminat si dreptate sociala. Ce inseamna asta? A pune binele public deasupra intersului privat.

Suntem într-un moment important: partidul s-a relansat, a ajuns la 4%, oamenii ne asteapta. Oamenii asteapta o solutie in care adevarul sa nu fie adevarul de partid, ci unul inalt in care minciuna si manipularea si lupta pentru putere sa nu se mai intample. Trebuie sa dam un mesaj de redesteptare. Aceasta e misiunea noastra.

IRL face parte din proiectul mai amplu al PNTCD. Avem nevoie de oameni de afaceri cinstiti, de solutii pentru mediul privat, pentru buna functionare a statului, toate acestea le vom gasi impreuna.

DSC05318

DSC05304

 DSC05314

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii