Îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice

Proiectul prin care Primăria Cluj-Napoca acordă îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice a intrat în linie dreaptă.

Metodologia de acordare a serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice a fost aprobată în ședința Consiliului Local de joi. Tipul serviciilor, costuri, durată, cum pot fi accesate de către clujeni etc. – toate acestea au fost supuse dezbaterii publice înainte de a fi prezentate Consiliului Local pentru aprobare. Astfel a fost realizată o etapă importantă în acest proiect, iar după finalizarea procedurilor de angajare a personalului de specialitate (medic geriatru, asistenți sociali, psiholog, asistenți medicali și îngrijitori la domiciliu), noul serviciu – oferit prin Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca – va deveni funcțional.

Scopul Primăriei este de a asigura servicii de îngrijire și asistență medicală și de a oferi suportul moral și emoțional necesar pentru persoanele vârstnice aflate în situații de risc social – bătrâni singuri, bolnavi, persoane care ies din spital și nu au aparținători care să le poată asigura aceste servicii, bătrâni ai căror copii nu sunt în țară.

Metodologia de acordare a serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice poate fi consultată pe website-ul Primăriei:http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/49(8).pdf

Până în prezent, Primăria Cluj-Napoca prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a oferit sprijin financiar ONG-urilor care acordau persoanelor vârstnice din municipiu servicii de îngrijire la domiciliu. În 2015, 225 de persoane au beneficiat de serviciile acestor organizații non-guvernamentale.

În acest an, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală și cu ajutorul asociațiilor de proprietari din oraș, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a inițiat o campanie de identificare a persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor. Având în vedere numărul tot mai mare al celor aflați în aceste situații, am decis înființarea acestui nou serviciu, care să completeze activitatea desfășurată de ONG-uri

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii