Indemnizații dublate pentru membrii Consiliilor de Administrație de la RADP și RAT

Consilierii locali PSD-ALDE Cluj-Napoca reclamă dublarea indemnizațiilor membrilor Consiliilor de Administrație din Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca și Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca.

La ultima ședință de Consiliul local s-a votat numirea unor administratori provizorii în Consiliile de Administrație de la RADP și RAT. De asemenea, s-a decis ca inemnizațiile acestora să crească la suma de 2565 lei brut.

”Nu putem fi de acord cu acordarea unor indemnizații in creștere de la 750 la 1500 net către sinecuriști din jurul Primăriei Cluj Napoca, este vorba de nişte cheltuieli nejustificate, o risipă din banii publici.Să acorzi indemnizații de 1500 lei net pentru o activitate ce presupune prezenţa o singură dată pe luna, unde de obicei nu se discuta nimic, este o sfidare a bunului simt, făcând consiliile de administrație ale regiilor municipilui Cluj-Napoca cele mai bine plătite din țară. De ce este nevoie de indemnizații de 1500 lei net? Cum se justifică această creștere? Care sunt atribuţiile suplimentare? Sunt întrebări la care consilierii locali PNL şi UDMR nu au știut sa răspundă, încă o dată maşina de vot făcându-și treaba!”, și-a manifestat nemulțumirea consilierii PSD și ALDE.

La întrebarea consilierului local PSD, Dan Morar, răspunsul comisiei de buget a fost: ”Este o propunere analizată în Comisia de buget, iar la ultima ședință s-a votat aceiași sumă în cazul Companiei de Transport. Membri Consiliilor de Administrație vor ocupa aceste funcții provizoriu, până se roganizează noua selecție”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare