Început de an fără cozi la Cluj. 50% dintre cererile pentru parcare, depuse online

În anii trecuți, clujenii se așezau la coadă de la primele ore ale dimineții pentru a depune o cerere de parcare cât mai repede. Deoarece procedura este primul venit primul servit, cu cat reușeai să depui cerearea mai repede, cu atât creșteau șansele de a obține un loc de parcare.

Începând din acest an, aceste cereri s-au putut depune online, reducând astfel cozile. 50% dintre clujeni au ales să depună cererea pentru parcare online.

”Anul acesta am reușit să diminuăm cozile de la începutul anului pentru depunerea cererilor pentru parcare. Anul acesta cererile pentru parcare au putut fi depuse online, astfel s-a diminuat cu 50% numărul celor care au depus cereri la ghișeul primăriei. Din 4000 de cereri, 2000 au fost depuse online. Ieri după 08:30 nu mai era coadă la primăriei, în timp ce anii trecuți coada era până la ora 14:00”, a declarat Boc.

Clujenii care doresc să depună o cerere pot face acest lucru până în 31 martie.

Până în 31 martie cine dorește un loc de parcare poate să depună o cerere. Până în 31 martie cei care au un loc de parcare au obligația să achite abonamentul de parcare, iar după 31 martie dacă se eliberează un loc de parcare, dacă se creează noi locuri de parcare sau dacă cineva nu își achită locul de parcare se pot acorda în baza cererilor depuse”, a explicat Boc.

Cererile de parcare pentru riverani din cartierele municipiului Cluj-Napoca pot fi depuse online de către persoanele fizice cu domiciliul stabil sau reşedinţa în Cluj-Napoca care deţin în proprietate un autoturism cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate sau au în folosinţă un autoturism proprietatea unei persoane juridice în baza unei adeverinţe sau contract de comodat, respectiv persoanele juridice cu sediul social sau punctul de lucru în Cluj-Napoca cu autoturism în proprietate cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate (în conformitate cu HCL 25/2010, art.1.)

O persoană poate completa online o singură cerere. Cererea se va completa pe numele persoanei care figurează ca proprietar/coproprietar în certificatul de înmatriculare al autoturismului și va avea anexate documentele solicitate, în caz contrar nu va putea fi considerată validă.

Locurile de parcare din cartierele municipiului Cluj-Napoca se repartizează conform HCL 25/2010 după data de 31 martie a anului în curs.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare