Încep lucrările de modernizare și întreținere pe drumurile județene din Cluj

Președintele Consiliului județean Alin Tișe a prezentat planul de lucrări pentru modernizarea și întreținerea drumurilor.

Începând cu 10 aprilie Kiat demarează lucrări de modernizare pe 3 drumuri județene: Gilău-Mărișel, Luna-Băișoara-Iara-Buru, Viișoara-Frata-Mociu. Sunt trei drumuri pe care firma Kiat va interveni cu lucrări de modernizare. Am fost în proces cu firma Kiar, instanța a dat câștig firmei Kiat, aceștia au rămas în contract și după discuții și negocieri am ajuns la un numitor comun și firma lucrează pentru modernzarea acestor trei drumuri”, a declarat Alin Tișe.

În același timp, Consiliul județean a demarat lucrările de întreținere pe drumurile județenea, 70 de milioane de lei au fost alocați pentru partea de întreținere.

”În bugetul pe anul acesta avem o sumă importantă, aproximativ 70 de milioane de lei pe lucrările de întreținere, covor asfaltic, plombări, pietruiri. Pentru lucrările de întreținere cu covor asflatic am semnat 12 ordine de începere a lucrărilor pe drumuri importante din județ:Căpușu Mare-Râșca, Valea Ierii-Cerc, Băișoara-Stațiunea Muntele Băișorii, Mănăstireni-Ardeova, Gherla-Țaga-Cămărașu, Coasta-Vișa, Apahida-Cojocna-Iuriu de Câmpie, Turda-Ploscoș, Nireș-Unguraș-Valea Ungurașului, Cheile Turzii-Cheia-DN 75, Tureni-DN1, Ceanu Mic-Aiton, Gheorgheni-Centura de ocolire Borhanci, Luna-Aeroportul de la Luna. În paralal avem lucrările de întreținere curente, plombe necesare acolo unde drumul nu poate fi circulat până se ajunge la lucrarea de covor asfaltic”, potrivit lui Alin Tișe.

Tot în acest an vor demara lucrările din fonduri europene pentru modernizarea Drumului Apusenilor și Drumului Bistriței.

Suntem în procedură de licitație cu cele două drumuri importante, Drumul Apusenilor și Drumul Bistriței ce se vor realiza pe fonduri europene, 77 de milioane de euro. Anul trecut în noiembrie am reușit să câștigăm un proiect important pentru reabilitarea celor două drumuri. Drumul Bistriței este drumul care leagă județul Cluj de județul Sălaj și Bistrița. Traversează județul Cluj de la nord-vest spre nord-est, de la Așchileul Mic, limiat cu județul Sălaj, Fodora, Borșa, Răscruci, traversează drumul național merge spre Bonțida, Gădălin și duce spre Cămăraș, Palatca, Țaga și iese la Bistrița. Este un drum important ce traversează tot județul. Este cel mai mare proiect pe drumuri pe care CJ Cluj l-a gestionat vreodată, ca sume și suprafață. Al doilea drum, Drumul Apusenilor leagă limita județului Cluj cu Bihor de limita cu județul Sălaj, respectiv de Lacul Floroiu, coboară prin munte la Valea Drăganului, iese la drumul național și din Ciucea merge spre Vânători, limita cu județul Sălaj. Am finalizat procedurile de proiect tehnic și suntem în procedură de licitație. Am împărțit drumurile în patru tronsoane și vom licita patru tronsoane diferite pentru a finaliza cât mai repede lucrările”, a declarat Alin Tișe.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare