Acasă Administrativ În vară se va inaugura centrul creativ din cadrul Cluj Innovation Parc,...

În vară se va inaugura centrul creativ din cadrul Cluj Innovation Parc, în ciuda alunecărilor de teren

Proiectul Cluj Innovation Parc este un proiect al municipalităţii care trebuia finalizat cu 3 ani în urmă şi care încă nu a fost inaugurat. În cadrul şedinţei Consiliului local, Alexandru Coroian, directorul societăţii Cluj Innovation Parc, cea care administrează cele două mari proiecte din Lomb, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative – CREIC – și Centrul de sprijinire a afacerilor – TEAM a anunţat că primul dintre ele, CREIC, va fi dat în folosinţa în câteva luni.

„Pregătirile sunt în line dreaptă, avem conectate apa și gazul, curentul urmează să fie conectat într-o săptămănă. Suntem într-un stadiu avansat pentru începerea activității. Am făcut demersuri pentru obținerea autorizației de funcționare, semnarea contractelor frnuizorii de utilități, autorizații ISU, semnarea contractelor cu furnizorii de servicii de comunicații”, potrivit lui Coroian.

După ani de aşteptare, Coroian este sigur că până la sfârşitul anului centrul va fi ocupat în totalitate.

„Contractul de administrare ne va permite să derulăm procedurile pentru selecția viitorilor rezidenți. Regulamentul parcului cu procedura pentru aceste selecții. Avem negociate contracte anterioare, care vor fi aprobate de CL. La sfârșitul anului nu vom mai avea loc în acest parc”, a declarat Coroian.

O altă problemă cu care se confruntă municipalitatea sunt alunecările de teren, alunecări ce au afectat construcţia drumului de legătură, dar după spusele lui Coroian şi această problemă va fi rezolvată într-o săptămână.

Noi funcționăm, pregătim activitățile premergătoare găzduirii rezidenților. Din iunie procedura de selecție poate fi lansată și în iunie-iulie vom avea primele contracte semnate. Lucrările la reamenajare drumului de aces sunt în plină desfășurare și într-o săptămână drumul va fi utilizabil.

Cluj Innovation Park este societatea creată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca cu scopul de a administra și dezvolta Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM).

CREIC este o structură regională de afaceri dedicată companiilor cu activitate în industrii creative. Unic din prisma complexității și diversității facilităților și serviciilor oferite, dar și din prisma designului întregii structuri, centrul urmărește efectul de cluster care va duce la creșterea competitivității, prin schimbul informațional și parteneriatele de afaceri. De asemenea, CREIC este singurul centru creativ din Transilvania, care va avea și propriul studio de film (hală de producție cinematografică).

În plus, acesta se va dezvolta ca o structură de sprijinire a afacerilor axată pe doua componente de activitate. Firmele vor beneficia de spaţii în care îşi pot desfăşura activitatea (spaţii de birouri, ateliere de creaţie, spaţii de producţie audio – video) sau în care pot organiza diverse evenimente (spaţii multifuncţionale în care se pot desfăşura conferinţe, expoziţii, spectacole artistice, respectiv un amfiteatru verde pentru manifestări în aer liber), precum şi de servicii şi facilităţi în conformitate cu nevoile lor.

Exit mobile version