parcare

În Cluj nu vor mai apărea locuri de parcare noi în zona centrală

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că a fost revizuit Regulamentul de urbanism și cea mai importantă modificare vizează locurile de parcare. Astfel, în zona centrală nu vor mai fi amenajate alte locuri de parcare. Prin această măsură ce încearcă descurajarea folosirii mașinii în zona zero a orașului.

Sunt câteva modificări importante în acest regulament care va face mult mai ușoară acordarea autorizațiilor de construire. De asemenea, cei care vor să construiască vor ști mult mai clar unde pot să construiască, ce pot să construiască. Se rezolvă anumite disfuncționalități care erau până acum. Cea mai importantă modificare este că în zona centrală vom elimina locurile de parcare. Cei care vor să construiască nu vor mai avea obligativitatea locurilor de parcare. În condițiile în care în zona centrală mai facem un parking sau două, sau oamenii își mai dezvoltă anumite funcțiuni care să aibă și locuri de parcare multiple nu facem altceva decât să aglomerăm și mai tare zona centrală. Cred că este o decizie bună. Am luat exemplul din Londra unde se construiește un bloc cu 1000 de apartamente și au două locuri de parcare. În schimb au 1000 de locuri pentru biciclete. Cei care azi dețin imobile în zona centrală și doresc să le modernizeze sau să le supraetajeze nu vor mai trebui să asigure și locuri de parcare. Cei care locuiesc în centru nu au de ce să meargă cu mașina în oraș”, potrivit lui Tarcea.

După intrarea în vigoare a noului PUG și a noului Regulament de urbanism, au fost înregistrate plângeri prealabile ale persoanelor fizice și juridice, nemulțumite de noile regelemntări. O parte dintre acestea au fost admise de Consiliul local. Printre plângerile admise unele solicitau modificarea regelemntărilor de construire stabilite prin Regulamentul Local de Urbbanism. Astfel, au fost observate inadvertențe și erori care vor fi corectate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare