Sunteti aici:AdministrativÎn Cluj e bătaie pe fiecare loc de parcare. Clujenii cer să se aloce un singur loc de parcare pe apartament

În Cluj e bătaie pe fiecare loc de parcare. Clujenii cer să se aloce un singur loc de parcare pe apartament

Publicat in data

Cea mai mare problemă a Clujului este traficul, de aici apar o serie de alte probleme dintre care cea mai gravă este lipsa locurilor de parcare. În cartiere, mașinile ocupă orice petic liber, fie trotuar sau stradă. Poliția locală împarte amenzi, iar cei de la RADP își depășesc în fiecare zi norma de mașini ridicate.

Mai mult, apar adesea conflicte între cei norocoși are dețin un loc de parcare și cei fără abonament care parchează unde găsesc un loc liber.  Unii clujeni, pentru a nu risca să își găsească locul de parcare ocupat, amplasează tot felul de obiecte care să îi descurajeze pe alți șoferi să le ocupe parcarea.

Poliția locală a ridicat 48 de astfel de obiecte și le-a reamintit cetățenilor că astfel de practici sunt amendate.

Poliția Locală reamintește cetățenilor că ocuparea locurilor de parcare cu diverse obiecte sau inscripții constituie contravenție și se sancționează, conform HCL nr. 191/2009, cu amenda de la 1000 la 2500 de lei.  În cursul zilei de joi, 25 ianuarie 2017, poliţiştii locali au desfăşurat o acţiune comună cu lucrătorii din cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public în vederea degajării locurilor de parcare de pe domeniul public de diverse obiecte amplasate de cetățeni. Au fost ridicate 48 de astfel de obiecte din parcări, care au fost predate către RADP Cluj-Napoca. Acțiunea a avut loc în cartierul Mănăștur, pe străzile principale: Câmpului, Izlazului, Primăverii, Calea Mănăștur, Calea Florești, Mehedinți, dar și în zonele adiacente.

Clujenii sunt nemulțumiți de faptul că amenzile sunt aplicate cu regularitate în ciuda faptului că locurile de parcare noi apar foarte greu. Aceștia și-ar dori să fie create locuri de parcare înainte să fie aplicate amenzi.

”Pe langa faptul ca abia se gasesc parcari in orasul acesta, unde este posibilitate de parcare s-au montat acum si stalpisori. Va rog sa ne spuneti unde putem parca in zona Horea sau in centru? La amenzi si la ridicat masini sunteti primii. Nu pot parca in parkinguri la sala polivalenta cu copil de 6 luni sa merg pana la electrica cu ea in brate si sa mai stau si la coada!!! La fel pe strada Horea si stradutele adiacente e plin de stalpisori!”, sesizează un clujean.

Mai mult, o propunere vizează alocarea unui singur loc de parcare pe aprtament, astfel încât cât mai mulți clujeni să poată beneficia.

”Pe ce baza se dau parcarile pe str.primaverii nr 2, alti au cate 2 parcari + garaj, altii nici macar o parcare. Este dezastru aici cu parcarile.. amenzi, ridicari de masini”.

”Nu cred ca este normal, ca in lipsa parcarilor, cei care au apartamente si parcari in zona dar s-au mutat,sa subinchirieze parcari si garaje. Situatie frecventa pe Str. Vidraru, nr. 1-8. Exemplu concret, parcarea cu nr. 8 subinchiriata impreuna cu apartamentul. Chiriasi care NU platesc impozit pe masini la Cluj, dar beneficiaza de parcare, in conditiile in care eu spre exemplu, de trei ani depun cereri pentru un loc de parcare si primesc acelasi raspuns: Nu sunt locuri disponibile”.

”Va rog solutionarea problemei in cazul celor care au in detinere doua locuri de parcare pe domiciliu si isi tin locurile ocupate cu masini nefunctionale , iar acestia locuiesc la tara si uneori vin sa-si porneasca masina, iar toate noxele ajung in casa care e la mica distanta de parcarea acestora. Ma intreb, ori locurile de parcare sunt prea ieftine, ori ar trebui distribuit doar un singur loc de parcare/adresa de domiciuliu”.

Răspunsul municipalității este că în acest moment se alocă două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă, dar doar dacă nu mai sunt cereri pentru un prim loc de parcare.

”Regulamentul de Administrare a Parcărilor, permite deţinerea a două abonamnete de parcare pe unitate locativă şi cu siguranţă persoana, persoanele care au depus cerere pentru al doile loc, l-au obţinut pentru că nu mai erau cereri depuse pentru primul loc”, a menționat municipalitatea.

 

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

VIDEO: Realizări de succes și planuri ambițioase pentru dezvoltarea și modernizarea comunei Jucu

Jucu devine o comună care poartă tot mai vizibil amprenta modernității prin investițiile deja...

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Alte articole

VIDEO: Realizări de succes și planuri ambițioase pentru dezvoltarea și modernizarea comunei Jucu

Jucu devine o comună care poartă tot mai vizibil amprenta modernității prin investițiile deja...

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!