Horvath Anna, chemată la DNA Cluj

Viceprimarul Horvath Anna a declarat că fost invitată pentru audieri la DNA Cluj, cercetarea penală vizând modul de finanțare al campaniei electorale pentru alegerile locale.

Procurorii DNA au percheziționat biroul viceprimarului Anna Horvath, dar și sediul UDMR Cluj.

“Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanțarea de campanie și activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (în dosarul DNA — n. red). Am fost invitată pentru audieri la DNA și voi da curs acestei invitații. Au fost percheziții domiciliare și la cabinetul meu de viceprimar și în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale și un calculator. Toate finanțările au fost trimise la București, au fost făcute conform legii, cu donații de la persoane fizice, a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donații pentru candidați, nu am putut lua împrumut din bancă”, a declarat Horvath Anna, potrivit AGERPRES

Anna Horvath a scris pe pagina sa de Facebook că din 2012 de când este viceprimar a respectat toate legile în vigoare.

”În această dimineață, DNA a efectuat percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca și la domiciliul a doi dintre consilierii mei personali. Se investighează presupuse nereguli din perioada 2014-2016. Din anul 2012, sunt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si reprezint UDMR în aceasta instituție. În tot acest timp am acționat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate. Mă aștept ca și procurorii DNA să își exercite atribuțiile conform legii. În prezent, biroul meu se află în totalitate la dispoziția lor”, a declarat Horvath

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii