Horia Uioreanu:Mă bucur că am ajuns în faţa casei şi o să-mi văd cei doi băieţi şi familia

By | Published | Niciun comentariu

horea uioreanu arestat Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, deținut de la sfârșitul lunii mai pentru corupție, a părăsit miercuri Penitenciarul Gherla. El va sta în arest la domiciliu, iar decizia este definitivă.
“Mă bucur că am ajuns în faţa casei şi o să-mi văd cei doi băieţi şi familia. Cred că a fost cea mai mare dorinţă a mea. Ajuns acasă, mă simt foarte bine. A fost o perioadă grea, dar a trecut şi sper ca revederea cu familia să fie bucurie care să şteargă toate neplăcerile. Familia şi cei doi băieţi mi-au lipsit cei mai mult. Nu comentez decizia judecătorilor şi ce mi-am dorit eu cel mai mult a fost să ajung acasă şi am ajuns. Sigur că voi vota, din păcate cu urna mobilă cum am votat şi duminica trecută. Voi solicita urna mobilă, obligatoriu, nu am altă posibilitate. Am urmărit toate dezbaterile electorale şi mi se pare ce mai anostă campanie electorală şi tematica prezidenţialelor e total ocolită”, a spus Uioreanu.
Deși este eliberat, Uioreanu trebuie să respecte anumite reguli, cum ar fi să nu părăsească locuința fără permisiunea judecătorului, să nu ia legătura cu inculpații și să se prezinte în fața instanței de fiecare dată când este chemat. Horea Uioreanu va avea acces la TV și Internet.
Fostului președinte i s-au adus acuzații pe data de 23 iunie pentru luare de mită, complice la spălare de bani și fals înscrisuri pentru semnături private. Acesta a fost reținut în data de 29 mai, stând în arest pe o perioadă de aproximativ 6 luni. Din afacerile sale ilegale, Horea Uioreanu și-a plătit rate la bănci, și-a construit o cabană de lux pe malul lacului Tarnița, achiziționându-și chiar și un bec special pentru a verifica dacă banii primiți sunt marcați.
În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea fostului președinte a Consiliului Județean, de înlocuire a arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *