padurea hoia-baciu

Autoritățile vor face verificări în cazul tăierilor ilegale din Pădurea Hoia-Baciu

Directorul General al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat, că va solicita să se facă verificări în cazul tăierilor ilegale din pădurea Hoia-Baciu.

„Am văzut şi eu situaţia din Pădurea Baciu. Este o este o pădure privată şi am să cer date celor de la Cluj să vedem dacă este pe competenţa mea sau dacă este pe autoritate, dacă este într-un ocol de regim silvic”, a spus directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, citat de Mediafax.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a precizat că va cere corpului de control să verifice în teren dacă suprafaţa este cea care se regăseşte şi în acte.

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

„Ministrul Mediului aprobă conform legii amenajamentele silvice, acesta fiind documentul care reglementează administrarea suprafeţelor de păduri. S-a terminat perioada în care autoritatea, ministrul sau, prin delegare de atribuţii, secretarul de stat, mai semnează acest tip de documente ca primarul. Adică, se fac controale inopinate”, a declarat ministrul Ioan .

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj este probabil cea mai faimoasă pădure din România, cunoscută datorită fenomenelor paranormale descrise de unii vizitatori, care au inclus-o în topurile locurilor bântuite.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare