padurea hoia-baciu

Autoritățile vor face verificări în cazul tăierilor ilegale din Pădurea Hoia-Baciu

Directorul General al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat, că va solicita să se facă verificări în cazul tăierilor ilegale din pădurea Hoia-Baciu.

„Am văzut şi eu situaţia din Pădurea Baciu. Este o este o pădure privată şi am să cer date celor de la Cluj să vedem dacă este pe competenţa mea sau dacă este pe autoritate, dacă este într-un ocol de regim silvic”, a spus directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, citat de Mediafax.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a precizat că va cere corpului de control să verifice în teren dacă suprafaţa este cea care se regăseşte şi în acte.

„Ministrul Mediului aprobă conform legii amenajamentele silvice, acesta fiind documentul care reglementează administrarea suprafeţelor de păduri. S-a terminat perioada în care autoritatea, ministrul sau, prin delegare de atribuţii, secretarul de stat, mai semnează acest tip de documente ca primarul. Adică, se fac controale inopinate”, a declarat ministrul Ioan .

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj este probabil cea mai faimoasă pădure din România, cunoscută datorită fenomenelor paranormale descrise de unii vizitatori, care au inclus-o în topurile locurilor bântuite.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare