Gheretele inestetice de pe Canalul Morii, opera lui Funar

Primarul Emil Boc a primit solicitarea ca în concursul de soluții ce are în plan Someșul, să fie inclus și Canalul Morii.

În ceea ce privește Canalul Morii a fost o întreagă discuție încă de pe vreme lui Funar când s-au concesionat suprafețe deasupra Canalului Morii și am avut mari probleme să le atacăm în instanță și a le anula pentru a desființa acele tarabe și chioșcuri ce erau deasupra Canalului Morii pentru a-l redea spațiului public. În unele cazuri s-a câștigat, în altele s-a pierdut. Ce facem noi azi este să îl menținem curat. Putem lua în calcul un concurs de soluții privind amenajarea Canalului Morii.

Gheretele inestetice, aprobate de Funar

Clujenii sunt nemulțumiți de faptul că în zona canalului Morii din Piața Mihai Viteazu sunt amplasate o serie de gherete care strică întreaga imagine a zonei.

”În partea de sud peste Canalul Morii aceste gherete cu aspect de oraș sovietic nu au ce căuta. Tot în partea de sud gheretele sunt pe trotuare iar cetățenii coboară pe carosabil cu copii de mâna si cu multă frica trec pe acolo. Cine a aprobat aceste construcții pe spațiul public ? Când dorește primăria sa se implice? Oricum este o rușine„ semnalizează un clujean.

”Aspectele semnalate privind comerțul ambulant din zona Pieței Mihai Viteazu sunt în atenția polițiștilor locali din cadrul Serviciului Inspecție comercială, care efectuează acțiuni tematice, în colaborare cu Secția 2 Politie și aplică sancțiuni de fiecare dată când constată nerespectarea prevederilor legale in vigoare. În același sens, vă informăm că terenul de pe strada Argeș – Canalul Morii (intre Piata Mihai Viteazu si str. Constanta) pe care sunt edificate gheretele a fost concesionat unor agenți economici, persoane fizice si juridice, concesiunea fiind valabila și în prezent”, au explicat reprezentanții municipalității.

Canalul Morii, loc de depozitare a deșeurilor

Clujenii sesizează de multe ori faptul că în diverse locuri din oraș Canalul Morii reprezintă un loc de depozitare a gunoaielor și un focar de infecție.

In canalul Morii, săptămânal cineva își aruncă gunoiul menajer și ocazional crengile de copaci tăiate. Problema este că aceste gunoaie nu sunt curățate de nimeni. Din cauza acestor gunoaie la podului Clujana de pe str.Campul Painii pe unde trece canalul Morii gunoaiele s-au blocat si au fost inundate casele din zonă în anii anteriori.

Va scriu în legătură cu Canalul Morii din zona Farmec, Mărăşti care este plin de mizerie (aceeaşi situaţie şi în multe alte zone din oraş cu acest canal, care strică imaginea oraşului). Iarnă este plin de gunoaie iar vara pe lângă gunoaie emană şi mirosuri neplăcute. Ştiu că este şi o problema de educaţie a oamenilor care aruncă gunoaie însă aş vrea să ştiu când se va face o curăţenie a canalului sau ce alte măsuri se pot lua.

”Se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care depozitează ilegal deşeuri pe malul canalului Morii, iar persoanele identificate vor fi sancţionate, cu obligaţia curăţării gunoaielor din dreptul imobilelor”, a fost răspunsul municipalităţii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii